Julia Haikonen ja Elisa Lemettinen jatkavat Hopsissa

21.10.2022

Kuvat: Juha Leskinen

HPS on tehnyt jatkosopimukset ensi kaudesta Julia Haikosen ja Elisa Lemettisen kanssa.

Puolustaja Julia Haikonen, 22,  ja keskikenttäpelaaja Elisa Lemettinen, 23, jatkavat Hopsissa kaudella 2023. Lemettinen on pelannut ensimmäistä kauttaan Hopsissa saavuttuaan viime talvena Kuopiosta, kun taas Haikoselle tuleva kausi on jo viides Vihreissä jääkäreissä.

Pitkään Pakila Roadilla viihtynyt Haikonen kuuluu nuoresta iästään huolimatta joukkueen kokeneempaan kaartiin ottelumäärissä mitattuna, ja täksi kaudeksi hänet valittiinkin joukkueen kapteenistoon.

Haikonen on yhtä peliä lukuun ottamatta esiintynyt jokaisessa HPS:n liigaottelussa tämän ja viime kauden aikana, mikä kertoo hänen valtavasta roolistaan joukkueessa. Puolustuspäässä hän on esiintynyt tällä kaudella monipuolisesti laitapakin, wingbackin ja kolmen puolustuslinjassa topparin rooleissa.

Ykkösen kausista asti matkassa mukana ollut Jultsu uskoo, että parasta Hopsia ei ole vielä liigakentillä nähty, ja että ensi vuonna joukkue ottaa jälleen uusia askeleita kohti Suomen huippua.

- Tässä joukkueessa on hyvä lähteä kohti ensi kautta. Uskon, että pystymme edelleen nostamaan tasoamme ja tulemme näyttämään sen ensi kaudella, Haikonen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Siinä missä Jultsu on jo kerryttänyt komean määrän kilometrejä Pohjois-Helsingissä, Elisa Lemettinen aloitti vuoden keltanokkarykmentissä siirryttyään pääkaupunkiin vuodenvaihteessa Kuopion Palloseurasta.

Päävalmentaja Mari Savolaisella on kauden mittaan riittänyt useampia vaihtoehtoja keskikentän keskustaan, mutta Lemettinen on kovasta kilpailusta huolimatta kaapinut tasaisesti minuutteja. Hän itse asiassa kuuluu harvalukuiseen joukkoon, joka on pelannut jokaisessa 22 liigaottelussa sekä kolmessa Suomen cupin ottelussa tällä kaudella. Puolet peleistä hän on aloittanut avauksessa.

Maalinteossa Lemettinen on kauden aikana onnistunut kahdesti, ja yksi kauden kohokohdista osui vieraspeliin HJK:ta vastaan, jossa hän laukoi upeaan tapaan Hopsin ainoan osuman. Lemettinen viimeisteli maalin komeasti paristakympistä kliinisellä laukauksella takakulmaan.

Lemettinen kehuu Hopsin valmennusympäristöä ja odottaa tulevasta kaudesta entistä vahvempaa.

- Koen, että laadukas valmennus ja loistava ilmapiiri joukkueessa antavat hyvät lähtökohdat ensi kauteen. Siksi päätös jatkaa osana joukkuetta tuntui luonnolliselle valinnalle. Olemme pystyneet joukkueen kanssa kehittymään valtavasti ja uskon, että ensi vuonna vauhti kiihtyy, Lemettinen sanoo. 

Kuva: Kalevi Hämäläinen