Kaksi HPS-pelaajaa EM-karsintajoukkueeseen

10.10.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS:n naisten edustusjoukkueen Jutta Angeria ja Aura Nyholm on valittu Suomen U19-maajoukkueeseen tulevaan EM-karsintaturnaukseen. Karsinnat pelataan Helsingissä 22.-31. lokakuuta.

Suomi kohtaa omassa lohkossaan Saksan, Norjan ja Israelin. Kolme joukkuetta neljästä etenee EM-lopputurnaukseen.

– Tiedämme, että lohko on äärimmäisen kova, mutta tavoitteemme on edetä jatkoon. Juuri näitä pelejä olemme odottaneet pitkään. Muutama vuosi sitten päivitetty karsintaformaatti on mielestäni tosi hyvä, kun saamme varmuudella kolme kovaa ottelua heti karsinnan ensimmäisessä vaiheessa, päävalmentaja Arttu Pitkäkangas sanoo Palloliiton nettisivuilla.

Sekä Angeria että Nyholm olivat mukana karsintaturnaukseen valmistavalla maajoukkuleirillä syyskuussa. Suomi pelasi tuolloin tuplamaaottelun Sveitsiä vastaan voittaen molemmat ottelut maalein 2-1 ja 3-1. 

– On upeaa päästä pelaamaan kotiyleisömme edessä. Tiedän, että yleisön kannustus tulee nostamaan joukkueemme suoritusta. Kaikki pelaajamme ovat olleet hyvässä iskussa seurajoukkueissaan, ja meillä on alla onnistuneita maaotteluita – lähdemme karsintoihin hyvällä itseluottamuksella, Pitkäkangas sanoo.

Suomen ottelut karsintaturnauksessa:

Ke 25.10. klo 13.30     Norja - Suomi
La 28.10. klo 13.30      Suomi - Israel
Ke 31.10. klo 16.00     Suomi - Saksa

Kaikki ottelut pelataan Mustapekka Areenalla Oulunkylässä.