Kauden päättäjäisissä palkittiin Hopsin ansioituneimpia

9.10.2023

Helsingin Palloseuran kauden päätösjuhlassa 7. lokakuuta palkittiin perinteiseen tapaan ansioituneita seuran jäseniä.

Kauden päätösjuhlassa jaettiin joukkueiden sisäiset palkinnot sekä koko seuran vuoden parhaiden pelaajien palkinnot.

Seuran puolesta päättäjäisissä palkittiin seitsemän henkilöä:
Östikan kannu: Aada Nurmi
HPS Kiittää: Juha Patosalmi
Vuoden seurakulttuuriteko: Riku Pehrsson
Ison kentän vuoden pelaajat: Fanni Sinivuori ja Toivo Aalto
Pienen kentän taitavimmat pelaajat: Lilli Salminen ja Lauri Heikkilä

Östikan kannu: Aada Nurmi

HPS:n vuoden paras pelaaja palkitaan Östikan kannu -kiertopalkinnolla. Palkinto on nimetty seuralegendan ja HPS-kunniajäsenen Kaj Österbergin mukaan.

Österberg on itse lahjoittanut pokaalin kiertopalkinnoksi HPS:lle, ja hän jakaa sen henkilökohtaisesti seuran vuoden pelaajalle. Palkinnon saa pysyvästi omakseen, jos sen voittaa kolmena vuotena peräkkäin.

Vuoden 2023 parhaana pelaajana palkittiin HPS:n naisten edustusjoukkueen Aada Nurmi.

Tällaisen pelaajan kaikki joukkueet haluaisivat. Hänen pallonkäsittelytaitonsa, kyky ohittaa vastustajia sekä syöttö- ja viimeistelytaitonsa ovat erittäin korkealla tasolla. Aada on tehnyt systemaattisesti työtä kehittääkseen ominaisuuksiaan. Osoituksena tästä hän sai kuluvalla kaudella kutsun aina Helmareihin asti. Aada on esimerkki kaikille HPS-junioreille. Hänet voi myös aina välillä nähdä kentillä valmennushommissa.

HPS Kiittää: Juha Patosalmi

HPS lanseerasi HPS Kiittää -vapaaehtoistoimijapalkinnon vuonna 2020. Tunnustus myönnetään seuran eteen tehdystä merkittävästä vapaaehtoistyöstä.

Palkintopokaali on kopio HPS:n voittamasta Suomen Cupin mestaruuspokaalista vuodelta 1962. Mestaruusjoukkueessa pelannut Kaj Österberg on lahjoittanut pokaalin kiertopalkinnoksi seuralle.

Vuoden 2023 HPS Kiittää -palkinto myönnettiin Juha Patosalmelle.

Juha toimi usean vuoden ajan eri toimihenkilörooleissa lastensa joukkueissa niin joukkueenjohtajana, pelivastaavana kuin apuvalmentajana. Hän myös huolehti, että HPS-talon kokoustilassa on asianmukainen TV pelaajien videovalmennusta ja palavereja varten. Juhan ansioihin kuuluu myös Veo-videojärjestelmän hankkiminen Hopsille ja sen toiminnan organisoiminen.

Viimeiset kaksi vuotta Juha on aktiivisesti videoinut miesten edustusjoukkueen pelejä, hoitanut videoklippejä sekä tarvittaessa hoitanut tulostaulua tai mitä ikinä tilanne vaatiikaan.

Vuoden seurakulttuuriteko: Riku Pehrsson

HPS haluaa erityispalkinnolla nostaa esille kauden 2023 aikana syntyneen kannattajaryhmän, joka luo tunnelmaa niin naisten kuin miesten edustusjoukkueiden otteluissa.

Kannattajaryhmä luo tunnelmaa säästä riippumatta ja saa kentällä olevat pelaajat varmasti antamaan kaikkensa. Nämä fanit pysyvät aidosti joukkueen tukena ja ovat todella tärkeä voimavara niin seuralle kuin sen edustusjoukkueille.

Tämän kannattajailmiön synnystä on vastuussa oikeastaan yksi henkilö, Riku Pehrsson, ja hänet HPS haluaa palkita uskomattomasta työstä seuran ja koko lajin eteen.

Ison kentän vuoden pelaajat

Vuoden tyttöpelaaja 2023: Fanni Sinivuori, B-tytöt

Fanni on todellinen joukkuepelaaja. Hänen pelinopeutensa hakee vertaistaan ja hänen harhautuksensa toimivat vastustajaan kuin vastustajaan. Tällä kaudella hän on ollut joukkueensa paras maalintekijä, ja hän on päässyt näyttämään osaamistaan ja maalintekokykyään myös naisten HPS/2-joukkueessa.

Vuoden poikapelaaja 2023: Toivo Aalto, A-pojat

Toivo on esittänyt olevansa kentällä johtaja. Hän johtaa joukkuetta pelisuorituksillaan ja periksiantamattomuudellaan. Hän pystyy luomaan tilanteita pelkästään omalla henkilökohtaisella panoksellaan, mutta on myös viimeiseen asti joukkuepelaaja. Nämä ominaisuudet yhdistettynä siihen, että hän on vielä B-juniori-ikäinen pelaaja, tekevät hänestä poikkeuksellisen pelaajan.

Pienen kentän taitavimmat pelaajat

Taitavin tyttö: Lilli Salminen, T2012/2013

Lilli tulee aina hymy huulilla treeneihin. Hän yrittää aina parhaansa ja ottaa tarvittaessa joukkueensa reppuselkään. Hänet on varustettu sinnikkyydellä, halulla oppia uutta ja kovalla voitontahdolla. Lillin omalla ajalla treenaaminen on tarttunut myös muihin pelaajiin. Kyseessä on valmentajan ihannepelaaja, joka kuuntelee, oppii ja toteuttaa.

Taitavin poika: Lauri Heikkilä, P2011

Lauri on kehittänyt itsestään kivikovan runkopelaajan vahvassa joukkueessa erinomaisella peruspelaamisellaan ja raudanlujalla asenteellaan. Hän on elementissään pallon kanssa ahtaissa tiloissa pitäessään sen vahvasti joukkueellaan. Erityisominaisuus löytyy yksi vastaan yksi -tilanteissa, joissa hän huijaa puolustajia pelistä toiseen isolla prosentilla.