Mari Savolainen tehnyt jatkosopimuksen HPS:n kanssa

17.8.2022

"Pitkäjänteinen kehitystyö jatkuu", Savolainen julistaa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Naisten liigajoukkueen päävalmentaja Mari Savolainen jatkaa Hopsissa.

Helsingin Palloseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Mari Savolainen on tehnyt seuran kanssa jatkosopimuksen ja näin ollen jatkaa liigajoukkueen peräsimessä.

Savolainen saapui HPS:n valmennusrinkiin kaudella 2021 naisten edustusjoukkueen noustua Kansalliseen liigaan. Täksi kaudeksi hänet nimettiin päävalmentajan tehtävään, joten kausi 2022 on ollut Savolaiselle ensimmäinen liigajoukkueen päävalmentajana.

Savolaisen johdolla HPS on noussut Kansallisessa liigassa taisteluun paikasta ylemmässä loppusarjassa eli Mestaruussarjassa. Joukkue on sarjataulukossa Mestaruussarjaan oikeuttavalla kuudennella sijalla, kun kaksi ottelua on pelaamatta. Paikka kuuden kärjessä runkosarjan lopussa voi varmistua lauantaina 20. elokuuta ONS:a vastaan.

- Tähän asti kausi on ollut joukkueelta hyvä. Olemme pystyneet ottamaan joukkueena pelillisesti uusia askeleita, ja seura on tukenut meitä siinä. Joukkueen yleinen toiminta on ammattimaistunut viime kaudesta, Savolainen sanoo.

- Olen todella tyytyväinen, kun voin jatkaa seurassa, joka tukee naisten joukkuetta ja siitä, että saadaan jatkaa työtä upeiden pelaajien ja osaavien kollegojen kanssa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Menestyksekäs kausi ei tullut Savolaiselle yllätyksenä. "Näin hyvissä ajoin, millainen potentiaali joukkueessa on." Kuva: Kalevi Hämäläinen

Juuri ammattimaisen ympäristön rakentamisesta Savolainen puhui vuosi sitten, kun hänet nimettiin uudeksi päävalmentajaksi kaudeksi 2022. Kehitystä on tapahtunut huimasti jo lyhyessä ajassa, ja pitkäjänteinen kehitystyö saa jatkumoa.

- Ensi kaudella samanlainen pitkäjänteinen kehitystyö jatkuu. Haluamme parantaa arkea entistä paremmaksi. Iso mahdollistava tekijä on, että voin tehdä tätä kokopäiväisenä.

- Lähdetään rakentamaan tämän kauden rungon ympärille ensi kautta ja haluamme sitä kautta tuoda joukkueen rakennukseen pitkäjänteisyyttä. Säilytämme ne asiat, joissa olemme onnistuneet, mutta tarkastelemme myös kriittisesti niitä asioita, missä meidän pitää olla parempia.

Seuran puolelta Savolaisen sopimuksen jatkaminen oli selkeä valinta.

- Mari on tuonut selkeästi lisää ammattimaisuutta HPS:n naisten edustusjoukkueen toimintaan ja joukkue onkin lähtenyt hakemaan pisteitä tällä kaudella ihan jokaisesta Kansallisen liigan pelistä. Kotiotteluissamme myös yleisömäärät ovat kehittyneet erittäin hyvin tällä kaudella joukkueen kiinnostavien esitysten jälkeen. Luonnollisesti olemme iloisia, että saamme jatkaa yhteistyötä Marin kanssa myös tulevalla kaudella, HPS:n puheenjohtaja Jarmo Santala sanoo.

Pelaajien arjessa ja olosuhteissa suurta kehitystä

Savolainen kiittää Helsingin Palloseuraa siitä, että naisten edustusjoukkueen toimintaa on pystytty seuran tuella kehittämään. Seuran tuki on mahdollistanut paremman arjen pelaajille ja valmennukselle, ja olosuhteet ovat jatkuvasti parantuneet.

- On pyritty valitsemaan pelaajat niin, että he ovat tavoitteellisia ja sitoutuneita kilpailulliseen toimintaan. Olosuhteet ovat seuran aloitteellisuuden ansiosta parantuneet. Aamuharjoittelua on kehitetty viime kaudesta, nykyään meillä on kolme valmentajaa paikalla, ja fysiikkaharjoittelua on pystytty lisäämään. Ylipäätään valmennustiimi on täynnä ammattimaisia osaajia, Savolainen iloitsee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Meillä on hyvä runko täynnä hyviä, lupaavia ja kokeneita pelaajia." Kuva: Atte Lehtonen

Joukkueessa suuri potentiaali

Vielä vuosi sitten HPS joutui taistelemaan liigapaikastaan karsinnassa. Siihen nähden kausi 2022 on ollut joukkueelle menestyksekäs, ja suuri palkinto tehdystä työstä olisi paikka Mestaruussarjassa, joka asetettiin jo ennen kauden alkua joukkueen tavoitteeksi.

Ulkopuoliset saattoivat epäuskoisina hieraista silmiään HPS:n loppusarjatavoitteista. Joukkueen sisällä nousu maan kuuden parhaan joukkueen joukkoon ei kuitenkaan ole Savolaiselle tullut yllätyksenä.

- Ei se ole ollut yllätys. Jo talvella nähtiin viitteitä siihen, että pystymme nostamaan tasoa edellisestä kaudesta tuloksellisesti. Meillä on hyvä runko täynnä hyviä, lupaavia ja kokeneita pelaajia.

Tällä kaudella pisteitä on ryöstetty myös sarjan kärkijoukkueilta. Hieman paremmalla onnella pistesaldo voisi olla kuitenkin vielä muhkeampi kuin mitä sarjataulukko näyttää.

- Jos viime kaudella emme saaneet pistettäkään mitalijoukkueilta, tällä kaudella toistaiseksi olemme jääneet pisteittä vain kahta joukkuetta vastaan. Se ei ole tullut yllätyksenä, valmentajana näin jo hyvissä ajoin, millainen potentiaali tässä joukkueessa on. Emmekä edes kaikkea potentiaalia ole lunastaneet, siellä olisi ollut jopa enemmän otettavissa. Jos joitakin tasapelejä pystytään kääntämään voitoiksi, tulemme olemaan vielä ylempänä.

Tulevaisuutta ajatellen Savolainen näkee yhden uuden haasteen, joka voidaan tulkita myös positiiviseksi ongelmaksi.

- Ensi kaudesta tulee sillä tavalla haastavampi, että ne viimeisetkin, jotka ovat väheksyneet meitä, eivät enää aliarvioi meitä, Savolainen toteaa.


Kansallisen liigan runkosarjan viimeinen kotiottelu
HPS - ONS
lauantaina 20.8. klo 14.00
Liput ennakkoon Tiketistä.