Natalie Higgins Hopsin liigajoukkueeseen

22.2.2023

Keskikenttäpelaaja Natalie Higgins, 27, on tehnyt sopimuksen HPS:n kanssa tulevasta kaudesta. Yhdysvalloista lähtöisin oleva Higgins edusti viime kaudella Suomessa Rovaniemen Palloseuraa Kakkosessa.

Viime kaudella Suomeen Yhdysvalloista siirtynyt Higgins teki tuhoisaa jälkeä RoPS:n hyökkäyksessä latoen 22 maalia 19 otteluun Kakkosessa. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä Higgins oli maalikuningattarena joukkueensa tärkeimpiä palasia sen voittaessa oman lohkonsa.

Kaliforniasta kotoisin oleva Higgins pelasi ennen Suomeen saapumistaan Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Oregon State Universityn joukkueessa. Talvitauon aikana Higgins käväisi kotipuolessa rapakon toisella puolella ja liittyi HPS:n vahvuuteen viime viikolla.

Helsinkiin ja Hopsiin Higginsin houkutteli mahdollisuus pelata pääsarjatasolla sekä päävalmentaja Mari Savolaisen johtama ympäristö.

- Marin luoma kulttuuri on luonut erittäin posiitivisen ja kilpailullisen ympäristön. Minut toivotettiin tervetulleeksi heti saavuttuani, minut on otettu hyvin vastaan ja odotan, että pääsen pelaamaan heidän kanssaan, Higgins sanoo.

- Olen innoissani Hopsiin saapumisesta ja toivon menestyksekästä ja ehjää kautta itselleni ja joukkuekavereilleni.

Vaikka Higgins on saanut totutella Suomeen Rovaniemellä vietetyn vuoden jälkeen, mutta nyt hänellä on edessä ensimmäinen kausi etelämmässä maankolkassa.

- Olen asettautunut hyvin Helsinkiin! Täällä on paljon tarjolla, ja tuskin kyllästyn missään vaiheessa. Minun piti tosin ostaa lämpimämmät hanskat, Higgins naurahtaa.

Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaajat kaudelle 2023

Maalivahdit
Emilia Tuomela
Iina Rautiainen

Puolustajat
Ella Pesonen
Helmi Vapola
Julia Haikonen
Aura Nyholm
Eerika Hämäläinen
Tia Painilainen
Veera Keto
Milla Himberg

Keskikenttäpelaajat
Aada Nurmi
Hanna Onufriew
Elisa Lemettinen
Aino Lehtinen
Neela Antikainen
Henni Rinkinen
Annika Haanpää 
Milla Lehtomaa
Natalie Higgins

Hyökkääjät
Oona Jääskeläinen
Piipa Kämppi
Helmi Halomo
Dolma Gurung
Anna-Stina Simonen
Jutta Angeria
Matilda Kataja