Otteluraportti: Åland United 3-2 HPS

17.6.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kauden toinen puolisko käynnistyi Vihreiden Jääkäreiden osalta laivareissulla Maarianhaminaan Åland Unitedin vieraaksi. Saarella pelatun Alandia Cupin ansiosta myös vierasjoukkue oli saanut ison määrän kannattajia katsomoon ja kannatuslaulut kaikuivat läpi koko ottelun.

Vierasjoukkue HPS pyrki katkaisemaan viiden ottelun mittaisen voitottoman jakson ja kotijoukkue Åland United tarvitsi pisteitä pysyäkseen mitalitaistossa mukana.  Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat molempien joukkueiden osalta enimmäkseen kyttäilyä, eikä kunnon tekopaikkoja kumpaankaan päätyyn muodostunut.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka muodostui 12. minuutilla, kun Åland Unitedin Dana Leskinen pääsi juoksuvoimaansa hyödyntäen läpiajoon, mutta Iina Rautiainen blokkasi laukauksen hienolla vastaantulollaan. Vain hetkeä myöhemmin Åland United aiheutti jälleen vaaraa Rautiaisen maalille, kun sivurajaheiton jälkeen Leskisen esityöstä Jacqueline Hand pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin siirtäen kotijoukkueen 1-0-johtoasemaan.

HPS sai ensimmäisen kunnon maalipaikkansa noin puolen tunnin pelaamisen jälkeen, kun Oona Jääskeläinen sai pallon boksissa ja pääsi laukomaan, mutta entinen HPS-kassari Jessica Kiviaho liimasi pallon varmasti. Vain hetki ennen taukoa kotijoukkue Åland United tuplasi johtoasemansa, kun keskiympyrässä tapahtuneen pallonriiston myötä Aada Törrönen pelattiin läpiajoon, joka iski pallon varmasti Rautiaisen selän taakse.

Taukoa lähdettiin viettämään sipsisaarilla kotijoukkueen 2-0 johtoasemassa.

Toisen puoliajan alkupuolella Åland United haki hanakasti illan kolmatta täysosumaa ja Rautiainen joutui useampaan otteeseen torjuntatöihin. Ottelun kuva vaikutti hyvin pitkään siltä, että kotijoukkueen illan kolmas täysosuma olisi vain ajan kysymys.

HPS pystyi hyödyntämään toisen puoliajan ensimmäisen kunnon maalipaikkansa, kun 59. peliminuutilla Anna-Stina Simosen tempokuljetuksen jälkeen Jääskeläinen sai jälleen pallon boksissa ja pääsi laukomaan pallon tolpan kautta sisään ohi Kiviahon tuoden Vihreät Jääkärit maalin päähän. Vain viisi minuuttia kavennusmaalista vaihdosta kentälle tullut Henni Rinkinen toi HPS:n tasoihin Jääskeläisen toimien tällä kertaa esityön tekijänä.

Vierasjoukkueen iloa kesti tasoitusmaalin vain kymmenen minuuttia, kun Dana Leskinen laukoi boksin rajalta kotijoukkueen uudemman kerran johtoon heikosti puolustetun tilanteen jäljiltä.

HPS:n takaa-ajo Ålandin johtomaalin myötä jäi vaisuksi, eikä kunnollisia maalipaikkoja tasoitusmaalille Vihreät Jääkärit saaneet muodostettua Kiviahon maalille. Erotuomari Lina Lehtovaaran viimeisten kolmen pillinvihellyksen myötä HPS:n synkkä jakso sai jatkoa pelaten jo kuudennen peräkkäisen ottelun ilman voittoa Åland Unitedin voittaessa ottelun 3-2 lukemin.

"Pitäisi olla röyhkeempiä maalin edessä"

HPS:n kapteeni Aino Lehtinen oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen:

- Vähän kaksijakoiset fiilikset, kuten monessa aikaisemmisakin peleissä. Emme ole riittävän kliinisiä ja vastustajat pääsevät tekemään meille liian helposti maaleja. Pystyimme luomaan uhkaa, mutta meidän pitäisi olla röyhkeempiä maalin edessä, Lehtinen mainitsi Ruudun haastattelussa.

Tarkkasilmäisimmät huomasivat, että Lehtinen pelasi hieman poikkeukselisesti pelinumerolla 92, minkä taustalla oli hyvinkin inhimillinen syy:

-Jonkun pitää aina unohtaa pelipaita vierasreissuilla ja tällä kertaa oli minun vuoroni. Onneksi Hankilla (Hanna Onufriew) oli paita mukana, vaikka hän ei ollutkaan edes kokoonpanossa. Joukkueen kapteenin lisäksi olen myös sakkomestari.