Otteluraportti: FC Honka 2-0 HPS | Tappiola

23.7.2021

HPS kärsi vierastappion FC Honkaa vastaan Espoossa.

Ottelun alkutahdit menivät kotijoukkueen komennossa. HPS:lla oli vaikeuksia päästä etenemään omalta alueelta FC Hongan prässätessä tiiviisti ylhäältä. FC Honka pääsikin iskemään 1-0-lukemat tauluun täplältä 12. minuutilla, kun Aino Lehtinen rikkoi boksissa Milla Punsaria rangaistuspotkun arvoisesti. Maalin pilkulta tälläsi Inka Kaivola.

HPS pääsi ensimmäistä kertaa toden teolla pelästyttämään parinkymmenen minuutin kohdalla. Lehtinen sai katkaistua pallon keskikentällä ja Helmi Halomo pääsi vapauttamaan 30-vuotissyntymäpäiväänsä viettäneen Piipa Kämpin puolittain läpi boksiin. Kotijoukkueen veräjänvartija Sofia Manner sai kuitenkin näppinsä väliin Kämpin vetoon.

Puolen tunnin kohdalla HPS:n maali oli niin lähellä kuin vain voi olla. Hyvän painostuksen jälkeen Kämppi pääsi hakemaan viimeistelyä maalin edessä pyörineeseen irtopalloon. Hyvännäköinen sijoitus näytti jo menevän aivan tolpan juureen, mutta hopsilaisten epäonneksi pallo kimposi tolpasta maaliviivaa hipoen kentän puolelle.

Vanha viisaus ”kun et itse tee, kaveri käy tekemässä” osoittautui toteen. FC Honka pääsi lähettämään kulmapotkusta vaarallisen keskityksen kohti maalia. Ensimmäisestä tilanteesta HPS selvisi, mutta purkupallo kohdistui takaisin kotijoukkueen Nana Yangille, joka antoi nappitarjoilun maalin suulle Jasmin Leppiojalle, joka pääsi turhan helposti puskemaan pallon maaliin ja taukolukemiksi 2-0.

Toinen puolisko alkoi ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät rakentelemaan lupaavia hyökkäyksiä ja peli aaltoili viihdyttävästi päästä päähän. FC Honka pääsi kertaalleen vaarallisesti hyökkäämään neljällä kahta vastaan keskialueen pallonriiston jälkeen, mutta Eerika Hämäläinen ehti venyttää jalkansa laukauksen eteen.

HPS ei päässyt missään vaiheessa juuri käynnistämään minkäänlaista loppukiriä, vaan kotijoukkue piti isolla prosentilla palloa omillaan. Oikeastaan FC Honka näytti viimeisen parikymppisen aikana olevan jatkuvasti lähempänä johdon kasvattamista kuin HPS kavennusmaalia. Maaleja ei syntynyt enempää, joten taukotilanteen 2-0-lukemat jäivät myös loppunumeroiksi.

- Ekalla puoliajalla tuntui, että toteutettiin ihan hyvin meidän pelisuunnitelmaamme, mutta Honka rokotti meidän pienistä virheistämme hyvin. Vähän jäi harmittamaan, tokalla puoliajalla uskoin, että pystyisimme kääntämään pelin, mutta jäimme vähän jaloillemme eikä saatu loppukiriä aikaan, päävalmentaja Toni Anttila kommentoi.

- Teimme aika paljon vaihtoja ensi tiistain Ilves-peliäkin ajatellen. Pelaajat joutuivat pelaamaan väärillä pelipaikoilla. Valmennuksen kesken pitää miettiä, oliko se meiltä oikea ratkaisu.

Kuva: Kalevi Hämäläinen