Otteluraportti: FC Honka 0 - 3 HPS

29.9.2023

Kansallisen Liigan perjantai-illan ainoassa ottelussa kohtasivat pronssimitallista kamppaileva FC Honka ja Vihreät Jääkärit, jotka puolestaan hamusivat sarjan viidennettä sijaa.

Kotijoukkue FC Honka otti heti alusta asti kovaa, sillä heillä oli vielä erittäin hyvät saumat pronssiseen mitaliin. Vierasjoukkue HPS oli kuitenkin vielä hieman terävämmällä jalalla liikenteessä ja ensimmäinen kunnon maalipaikka siunaantuikin Hopsille, kun Elli-Noora Kainulainen pääsi keskittämään vasemmalta laidalta Oona Jääskeläiselle, jonka laukauksen tielle Sofia Manner onnistui hienosti venymään.

Tuhlailu ei kuitenkaa kauaa jatkunut, kun jo seitsemännellä peliminuutilla Aada Nurmen loistavasta esityöstä Henni Rinkinen pääsi nostamaan pallon ohi vastaan tulleen Mantereen vieden vierasjoukkueen maalin johtoon. Heti maalin jälkeen Honka pääsi yrittämään tasoitusta, kun Elli Sutelan pomppiva vapaapotku 25m tienoilta on yllättää Iina Rautiaisen, mutta HPS:n kassari onnistui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Ottelua oli ehtinyt kulua noin 20 minuuttia, kun Kainulainen pääsee nousemaan vasemalta laidalta yrittämään maalintekoa oikealla jalallaan ja pallo kävikin jo maaliviivalla, josta Hongan puolustus onnistui vielä siivoamaan pallon pois. Jatkotilanteessa Kainulaisen veto kilpistyi Hongan pelaajan käteen, josta erotuomari oli pakotettu viheltämään pallon pilkulle.

HPS:n kapteeni Aino Lehtinen viimeisteli pallon varmasti täplältä, jolla vierasjoukkue siirtyi kahden maalin karkumatkalle.

Vihreäpaitainen vierasjoukkue oli selvästi kuskin paikalla alusta alkaen ja lisää saatiin reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen, kun Jutta Angeria pääsi kokeilemaan laukaustaan kauempaa, jolla Manner tällä kertaa yllätettiin. Tällä maalilla Vihreät Jääkärit siirtyivät jo 0-3 johtoon.

Lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään vierasjoukkueen murskaavan tuntuisessa 0-3 johdossa.

Toisen puoliajan alku oli temmoltaan alhaisempi, mutta maalipaikkoja siunaantui tästä huolimatta molemmille joukkueille. Rinkinen pääsi aluksi kokeilemaan boksin rajalta, mutta veto viuhui yli maalin. Heti perään Sutela pääsi yrittämään samoilta etäisyyksiltä, mutta tolppa pelasti vierasjoukkueen illan ensimmäiseltä takaiskulta.

Toinen puoliaika eteni hieman staattisesti Hongan pitäessä palloa HPS:n puolustaessa syvemmältä pyrkien iskemään vastaan. 68. minuutilla nähtiin Hongan leirissä harmaita hiuksia aiheuttanut tilanne, kun Elli Seiro sai pallon boksissa ja Neela Antikainen kopsautti hyvinkin selvästi jaloille, mutta erotuomari ei viheltänyt palloa pilkulle. Vain hetki tästä ja vaihdosta sisään tullut Hanna Onufriew pääsi nokikkain Mantereen kanssa, mutta Hongan kassari esti HPS:n neljännen maalin syntymisen.

Honka oli vartti ennen loppua todella lähellä kavennusmaalia, kun Seiro pääsi läpiajoon,  mutta Rautiainen sai venytettyä tilanteessa huipputorjuntaan. Honka haki intensiivisesti kavennusmaalia, mutta Rautiaisen vartioima maali tuntui olevan kotijoukkueen kannalta kuin noiduttu. HPS sai juuri ennen varsinaisen peliajan loppua iskeä viimeisen naulan arkkuun, kun seuralegenda Piipa Kämppi pääsi yksin läpi, mutta veto viuhui kaikkien harmiksi ohi maalin.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten ottelu päättyi vierasjoukkueen ansaittuun 0-3 voittoon.

"Kaikki oli hyvin asennoitunut peliä varten"

Ottelun voittomaalin tehnyt Rinkinen oli ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Onnistuttiin oikeastaan kaikessa, mitä oltiin etukäteen suunniteltu. Aada tarjosi maaliin hyvän syötön ja oltiin ennen peliä puhuttu, että voidaan kokeilla "tsippejä" linjan taakse, Rinkinen kertoo.

Rinkinen korosti vielä erikseen joukkueensa mielentilaa ja asennetta peliä varten.

- Pelattiin meidän omalla pelitavalla hyvin ja kaikki oli hyvin asennoitunut tätä peliä varten, Rinkinen täydentää.