Otteluraportti: FC Honka 1-1 HPS | Iso piste mukaan Espoosta

13.8.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Aurinkoisessa kesäillassa HPS naarasi yhden tasapelipisteen FC Hongan vieraana.

Ottelu alkoi jalkapallolle varsin suotuisissa merkeissä, kun aurinko paistoi ja Tapiolan Urheilupuiston kenttämestari oli hoitanut kentän erinomaiseen kuntoon. Hopsi ja FC Honka järjestivätkin tasaisen ja viihdyttävän väännön yli 300 katsojan edessä.

Honka vyörytti ottelun alussa kovaa päälle ja janosi hanakasti avausmaalia. Ensimmäisen viiden minuutin aikana kotijoukkue sai neljä kulmapotkua, jotka aiheuttivat kaikki vaaran aihioita Jessica Kiviahon maalille. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana HPS ei saanut omasta pallollisesta pelistä kunnon otetta Hongan pelaajien iskiessä välittömästi kovaa pallolliseen valkopaitaiseen pelaajaan.

Ensimmäisten 15 minuutin aikana kumpikaan joukkue ei liiemmin vaarallisilla maalipaikoilla juhlinut, mutta kotijoukkue Honka oli selvästi terävämmällä jalalla liikenteessä ja oli pallon saadessaan määrätietoisempi etenemään valkopaitaisen vierasjoukkueen maalia kohti. HPS pystyi pallonriistoja saadessaan kääntämään peliä kotijoukkueen maalia kohti, mutta viimeiset ratkaisut jäivät hieman piippuun.

Hankalien ensiminuuttien jälkeen myös Hopsi piristyi ja 25. minuutilla se kävi jo lähellä maalia, kun Aada Nurmi pääsi kääntämään pallon vasemmalle jalalleen. Veto painui vain hieman ohi Emma Immosen vartioiman maalin.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella vierasjoukkue HPS pystyi säännöllisemmin omalla pallollisella pelillään etenemään Hongan maalia kohti ja luomaan useamman syötön ketjuja.  Viimeiset 15 minuuttia ensimmäisestä puoliajasta ei kuitenkaan tarjonnut yleisölle maalijuhlia, ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alussa Aino Lehtinen pääsi heti kokeilemaan noin 25 metristä, mutta paina laukaus pienestä pompusta viuhui hiuksenhienosti ohi Immosen maalin.  Heti perään Piipa Kämppi oli myös lähellä laittaa pallon rysään Oona Jääskeläisen loistavasta esityöstä. Kämppi ei kuitenkaan aivan saanut kurotettua jalkaansa Jääskeläisen matalana lähettämään palloon maalin edestä. HPS oli toisen puoliajan alussa selvästi aktiivisempi osapuoli ja aiheutti jatkuvasti uhkaa Hongan kenttäpuolella.

Valitettavasti hyvän vierasjoukkueen painostuksen jälkeen 57. minuutilla Hongan Eevi Sutela vei kotijoukkueen 1-0-johtoon loistavalla laukauksella takakulmaan. Vierasjoukkue ei tästä lannistunut, vaan Kämppi oli heti lähellä tasoittaa ottelun, mutta Immonen torjui pallon alakulmasta. HPS jatkoi painostusta, mikä johti Hongan pelaajien rikkeisiin ja Vihreät Jääkärit pääsivät useasti kokeilemaan myös erikoistilanneosaamistaan.

Painostus tuotti tulosta, kun 67. minuutilla Aada Nurmi pääsi kokeilemaan vasemmalta puolelta laukaisuosaamistaan ja pallo painui vastustamattomasti Hongan maaliin.

Täysin yhtä päätä toinen puoliaika ei Hopsin kovasta painostuksesta huolimatta ollut, sillä 77. minuutilla Ada Eronen pääsi laukomaan hyvin läheltä Kiviahon maalia, mutta Eerika Hämäläinen syöksyi pallon eteen pelastaen lähes varman maalin.

Viimeiset kymmenen minuuttia varsinaisesta peliajasta peli aaltoili molemmilla kenttäpuoliskoilla ja uhkaa luotiin molemmin puolin.  Lisäajan alkaessa kotijoukkue Honka haki kaikin keinoin voittomaalia aina maalille nousseen maalivahti Immosen myötä. Honka kävi jo lähellä maalia, kun nuori hyökkääjä Elli Seiro sai jo nostettua pallon yli vastaantulleen Kiviahon puolittaisesta läpiajosta, mutta Hopsin helpotukseksi pallo vieri tolppaa nuollen ohi HPS:n maalin.

Hongan lisäajan myllytyksestä huolimatta Kiviahoa ei toista kertaa pystytty yllättämään ja pisteet jaettiin Tapiolan Urheilupuiston illassa 1-1 lopputuloksen myötä.  Tärkeä vieraspiste vie HPS:n hyvin lähelle paikkaa top 6:ssa ja Mestaruussarjassa.

Päävalmentaja Savolainen tyytyväinen esitykseen

Päävalmentaja Mari Savolainen kuvailee Tapiolassa käytyä taistelua tasaiseksi ja viihdyttäväksi. Pelaajien ehjä suoritus ja hyvä pallollinen pelaaminen keräävät kehuja luotsilta.

- Tulokseen voi olla tyytyväinen ja pelaajien peli-ilmettä pitää kehua. Tänään pystyttiin muutamia yksittäisiä nukahduksia lukuun ottamatta melko tasaiseen ja ehjään 90-minuuttiseen, Savolainen sanoo.

- Etenkin pallollisessa pelissä olimme tänään hyviä. Peli peliltä näytämme jatkuvasti paremmalta pallon kanssa ja pystymme olemaan vaarallisempia hyökkäyspäässä.