Otteluraportti: FC Honka 2 - 1 HPS

2.6.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Ottelun alla vettä tuli taivaan täydeltä, mutta alkuvihellyksen kynnyksellä jalkapallojumalat alkoivat suosia ja aurinko porotti täydellä voimalla Tapiolan Urheilupuiston nurmella. Ottelusta muodostui kaikin puolin hankala vierasjoukkueelle.

Ottelun ensimmäisten minuuttien aikana kotijoukkue FC Honka otti pallonhallintaa itselleen ja vihreäpaitaisella vierasjoukkueella kesti hetken aikaa totutella luonnonnurmella pelattavaan peliin. HPS loi kuitenkin ottelun ensimmäiset kunnon maalipaikat, kun Anna-Stina Simonen pääsi ensiksi pelaamaan Jutta Angerian juoksuun. FC Hongan maalivahti Sofia Manner esti kuitenkin vastaantulollaan maalipaikan syntymisen.

Vain hetki tämän jälkeen jälleen Simosen syötöstä Elli-Noora Kainulainen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Manner liimasi pallon varmasti.

Ottelun edetessä FC Honka otti jälleen hallintaa itselleen ja se tuotti tulosta 25. minuutilla, kun Elli Seiro pääsi haastamaan vasemmalta ja laukomaan kohti oikeaa takanurkkaa jättäen Iina Rautiaisen vaille mahdollisuuksia.

Vierasjoukkue sai lisää jobinpostia ensimmäisen puoliajan viimeisestä tilanteesta, kun kulmapotkusta Helmi Vapola puski Noora Kuuselan kulmapotkun omaan maalin. Taukovihellys kuultiin heti tämän tilanteen jälkeen.

HPS tuli selvästi aktiivisemmalla jalalla toiselle puoliajalle ja parin minuutin sisään Simonen ja Aino Lehtinen pääsivät laukomaan, mutta kumpikaan veto ei pakottanut Mannerta torjumaan. Pitkin toista puoliaikaa HPS loi painetta Hongan maalille, mutta Jutta Angerian 57. minuutin ylärimaa lähemmäksi ei vierasjoukkue meinannut päästä.

HPS sai kaipaamansa kavennuksen 72. minuutilla, kun Angerian loistavasta keskityksestä Simonen puski pallon Hongan maalin verkon perukoille.

Vain hetki maalin jälkeen kotijoukkueella oli parikin aihiota tuplata jälleen johtoasemansa, mutta Rautiainen vuorostaan piti vierasjoukkueen maalin päässä.

Oona Jääskeläisellä oli aivan ottelun loppuhetkillä paikka tasoittaa ottelu, mutta Hongan Manner veti tälläkin kertaa pidemmän korren torjunnallaan. HPS:n kovasta painostuksesta ja takaa-ajosta huolimatta Vihreät Jääkärit eivät saaneet tasoitusmaalia väännettyä ja peli päättyi kotijoukkue FC Honkan 2-1 voittoon.

"Aika loppui kesken"

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen oli tyytyväinen joukkuensa ilmeeseen, mutta harmitteli luonnollisesti tulosta:

- Harmittava pistemenetys. Pelattiin tosi hyvin varsinkin toisella jaksolla. Joukkue halusi voittaa ja taisteli, mutta aika loppui kesken Savolainen sanoo.

Savolainen antoi oman joukkueen otteille tunnustusta tappiosta huolimatta.

- Olen kiitollinen joukkueelle, sillä he taistelevat joka viikko pisteistä ja tekevät kovasti töitä kentällä.