Otteluraportti: Tehottomuus kostautui derbyssä

3.5.2024

Kotijoukkue HJK aloitti pirteästi ja otti nopeasti pallonhallinnan. HJK:n korkea prässi ei tullut yllätyksenä, mutta silti Hopsilla oli alkuhetkillä vaikeuksia päästä etenemään omalta alueeltaan kohti klubimaalia.

Paine tuotti tulosta parinkymmenen minuutin kohdalla. Lotta Kalske lähti kokeilemaan boksin sisältä ja laukoi pallon vasurillaan tolpan kautta takakulmaan siirtäen kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Puolen tunnin täyttyessä Oona Jääskeläiselle avautui huippupaikka lyödä peli tasoihin erikoistilanteesta. Helmi Vapolan kaukaa lähettämä pallo suuntautui kohti pelaajaruuhkaa taka-alueella, josta pallo pomppi täysin vapaaksi jääneen Jääskeläisen lapikkaaseen. Viimeistely-yritys viidestä metristä lähti kuitenkin suoraan päin maalivahti Annika Laihasta, joka ei vahingossakaan ehtinyt pois pallon alta, ja HJK selvisi tilanteesta säikähdyksellä sekä luultavasti muutamilla sydämentykytyksillä.

Avausmaalin jälkeen momentum kääntyi Hopsille ja kotijoukkue oli ajoittain suorastaan hätää kärsimässä. Siitä huolimatta seuraavakin maali kirjattiin HJK:lle Hopsin oman lapsuksen ansiosta. Vapola yritti syöttää alaspäin Iina Rautiaiselle, mutta huolimaton syöttö valui ohi Rautiaisen aina omaan maaliin asti.

Vielä avausjakson loppuun HPS sai luotua painetta HJK:n maalille. Juuri ennen taukovihellystä Sofia Jahnukainen murtautui oikealta laidalta läpi boksiin asti, mutta puolustus veti vauhdit pois pilkkutuomiota uhmaten. Seuraava vihellys oli kuitenkin tauon merkiksi tilanteessa 2-0.

Toiselle puoliajalle HPS tuli kentälle maalinhimoisena. Pallo pyöri lähes eksklusiivisesti HJK:n kenttäpuoliskolla, ja Hopsi loi vaarallisia tilanteita yksi toisensa jälkeen. Etenkin erikoistilanteet olivat myrkyllisiä, mutta pallo ei halunnut millään ilveellä löytää tietään verkon perukoille asti kovasta paineesta ja maaliodottaman karttumisesta huolimatta.

Koko toinen nelivitonen seurasi enimmäkseen samaa kaavaa. HPS haki vimmatusti kavennusmaalia, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Lisäosumia ottelussa ei lukuisista maalipaikoista huolimatta enää nähty, ja ottelu päättyi samoihin 2-0-lukemiin.

"Lisää tehokkuutta maalipaikoissa"

Päävalmentaja Antti Ruonala jäi harmittelemaan tehottomuutta, vaikka löysikin positiivisia asioita pelistä. HPS oli läpi ottelun vaarallisempi joukkue, mutta jäi toista viikkoa perättäin maaleitta.

- Vähän samanlainen peli kuin edellinen. Paljon hyviä juttuja pelaamisessa, mutta annoimme halvat maalit ja jouduimme takaa-ajoasemaan. Saimme kuitenkin paineen käännettyä takaisin, ja jahtasimme tulosta loppuun asti, Ruonala sanoo.

- Pitää saada fokus kuntoon molemmissa päissä. Loimme enemmän paikkoja kuin vastustaja, mutta jatkossa meidän pitää saada lisää tehokkuutta maalipaikoissa.