Otteluraportti: HPS raapi niukan voiton

12.5.2024

Aurinkoinen Pakila Road toivotti tervetulleeksi yleisön, kun HPS ja FC Honka kohtasivat Kansallisen Liigan viidennen kierroksen ottelussa. HPS pelasi jo viikon toisen ottelunsa, kun aikaisemmin Vihreät Jääkärit olivat tiputtaneet Suomen Cupissa paikallisvastustajan PK-35:n.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin noin viiden minuutin pelin jälkeen. HPS:n kapteeni Aino Lehtinen pääsi kokeilemaan laukaustaan vapaapotkusta, mutta FC Hongan maalivahti Liisa Tuomi liimasi pallon varmasti. Painopiste oli selvästi enemmän espoolaisen vierasjoukkueen päädyssä, mutta maalivahti Tuomi onnistui nollaamaan aikeet kerta toisensa jälkeen.

Pelin edetessä myös valkopaitainen vierasjoukkue onnistui luomaan uhkaa Iina Rautiaisen maalille ja pääsi muutamaan otteseen laukomaan kauempaa, mutta nämä eivät tuottaneet Rautiaiselle ylimääräistä hikoilua. Pelin ensimmäinen puolituntinen ei tarjonnut yleisölle sirkushuveja, vaan pelin kuva oli hyvinkin staattinen tilanteiden puuttumisen myötä.

HPS pääsi ensimmäisen puoliajan loppupuolella erikoistilanteista yrittämään muutamaan otteeseen maalintekoa, mutta ratkaisut eivät olleet riittävän laadukkaita, jotta palloa oltaisiin saatu Tuomen selän taakse. Maaleja ei ensimmäinen puoliaika tarjonnut, joten taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa. 

Toinen puoliaika alkoi jälleen kotijoukkueen painostuksella, mutta kauempaa suuntautuneet laukaukset eivät tuottaneet torjuntatöitä Tuomelle. Vierasjoukkue pystyi hajottanaan pelin tempoa rikkeillä, mikä teki HPS:n pelinrakentelusta ajoittain haastavaa. Ottelussa jaettiin koviakin taklauksia puolin toisin, ja pelin intensiteetti pakotti tuomaristonkin kunnolla töihin. 

Pitkään ketänyt maaliton jakso sarjapeleissä HPS:n osalta tuli päätökseen 62. minuutilla, kun Oona Jääskeläinen jatkoi Rautiaisen pitkän avauksen, ja Henni Rinkinen pääsi haastamaan oikealta laidalta ja laukoi pallon maalintekijän tapaan kärkkärillä ohi Tuomen siirtäen kotijoukkueen johtoon.

Loppua kohden HPS alkoi puolustaa johtoasemaansa ja FC Honka yritti jahdata tasoitusta. Hopsin puolustus kesti murtumattomana loppuun asti, ja Vihreät Jääkärit katkaisi voitottoman jakson 1-0-tuloksella.

"Kokonaisuutena tyytyväinen matsiin"

HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala oli iloinen pelin jälkeen.

- Krediittiä Hongalle, joka teki pelistä selvästi tiukemman kuin keskiviikon cupin pelissä. Pallollisena ei oltu niin hyviä kuin viimeksi. Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen matsiin, voittoon ja nollapeliin, Ruonala kertoo.

Ruonala muistuttaa, että tuleviin vastustajiin tulee valmistautua samalla tavalla kuin edellisiin, vaikka ennalta kärkijoukkueet onkin toistaiseksi kohdattu.

- Jokaiseen peliin tulee jatkossakin valmistautua huolella ja asennoitua oikein, mutta tulevien otteluiden kuva tulee varmasti olemaan erilainen kuin tähän mennessä pelatuissa, Ruonala täydentää.