Otteluraportti: HPS 1-0 FC Honka | HPS juhlii avausvoittoa!

14.5.2022

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet lähtivät energisesti liikkeelle. Pallonhallinta kääntyi ensimmäisen kympin aikana FC Hongalle, mutta HPS prässäsi aktiivisesti eikä antanut vieraiden edetä vapaasti. Vieraat saivat joitakin läheltä piti -tilanteita luotua, mutta HPS piti maalinsa puhtaana ja hiljalleen ottelun edetessä vihreätkin pääsivät paremmin ja paremmin peliin mukaan.

FC Hongan paras paikka avausjaksolla nähtiin parinkymmenen minuutin paikkeilla. Vasemmalta laidalta lähtenyt matala keskitys oli yllättää HPS:n puolustuksen ja pallo meinasi lipua jopa omista jaloista maaliin, mutta peliväline jatkoi matkaansa päätyviivaa hipoen ulos vaara-alueelta.

Avausjakso oli kokonaisuudessaan vauhdikasta futista, mutta tapahtumilla ei mässäilty. Ainoat tilastomerkinnät historiankirjoihin jäivät Aino Lehtisen ja Eevi Sutelan varoituksista, mutta tulostaulu näytti tauolle mentäessä nolla-nollaa.

Toiselle puoliajalle HPS tuli ryminällä ja hieman 50. minuutin jälkeen Piipa Kämppi oli todella lähellä ottelun avausmaalin iskemistä. Aada Nurmi antoi loistavan vapauttavan syötön pystyjuoksuun kiiruhtaneelle Kämpille, joka ehti päästä palloon käsiksi juuri ennen FC Honka -vahti Liisa Tuomea. Tuomi sai kuitenkin juuri ja juuri venytettyä jalkaansa Kämpin kiertoyrityksen eteen ja pelasti espoolaiset lähes varmalta näyttäneeltä takaiskulta.

Vahvasti toisen puoliajan alun esiintynyt HPS sai kauan kaivatun johtomaalin tehtyä. Sutela syötti vaikeasti pomppivan pallon keskikentältä kohti toppari Nana Yangia, joka ei saanut kaveripassia haltuunsa. Helmi Halomo kirmasi takavasemmalta, riisti pallon itselleen ja kuittasi varmalla sijoituksella alakulmaan.

Jalkapallon käsikirjoittajat jättivät jälleen kerran suurimmat juonenkäänteet ottelun loppuhetkille. HPS:n peli pysyi nätisti hallinnassa aina lisäajalle asti, kunnes Tuomela joutui rikkomaan boksissa rangaistuspotkun arvoisesti. FC Hongan vetäjän paikalle tallusteli Inka Kaivola, joka kuitenkin epäonnistui vedossaan ja potkaisi pallon ohi maalista.

Vielä until we score -minuuteilla FC Honka oli niin lähellä maalia kuin maalia tekemättä voi olla. Vieraat saivat aivan viimeisillä sekunneilla kulmapotkun, joka lensi etutolpan taisteluhässäkkään. Tuomela ei saanut palloa hallintaansa ja sekä HPS:n että FC Hongan pelaajat sutivat pelivälinettä aivan maaliviivalla. Pallo käväisikin maalin puolella tilanteessa, mutta erotuomari oli ratkaisevasti aiemmin ehtinyt viheltää FC Honka -pelaajan rikkeen eikä maalia hyväksytty. Näin HPS pelastui niukin naukin kahdesta takaiskusta lisäajalla ja pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa 1-0-tuloksella.

Päävalmentaja Mari Savolainen myhäili tyytyväisenä voitetun ottelun jälkeen, vaikka viimeiset hetket menivätkin turhan jännäksi.

- Kyllä tämä hyvältä tuntuu. Ensimmäinen puoliaika oli meille vaikea, mutta toiselle jaksolle paransimme huimasti. Etenkin prässissä onnistuimme paljon paremmin ja siitä saimme maalinkin tehtyä. Hieman pitää voittamista vielä harjoitella, taas lopussa ei säästytty sydämentykytyksiltä, mutta voitto on pääasia. Tosi makea fiilis, Savolainen sanoo.