Otteluraportti: HPS 1-1 PK-35 | Derbypisteet jälleen jakoon

11.6.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS ja PK-35 päätyivät toistamiseen 1-1-pistejakoon Kansallisessa liigassa.

Lähes hellelukemiin kivunneessa kuumassa kesäkelissä alkuvartti eteni odottavissa tunnelmissa. HPS saattoi piirun verran pitää palloa enemmän kontrollissa, mutta PK-35 aiheutti hämminkiä tiukalla, korkealla prässillään.

Vartovan parikymppisen jälkeen alkoikin tapahtua oikein urakalla. HPS otti kuskin paikan 17. minuutilla, kun Piipa Kämppi oli etualueelle pudonneessa kulmapotkussa ensimmäisenä kiinni ja liippasi lähietäisyydeltä Hopsin 1-0-johtoon.

Avausmaalin jälkeen PK-35:llä oli pari läheltä piti -tilannetta. Ensin Olivia Kåhren keskitys oli leijailla Jessica Kiviahon yli maaliin, mutta "Jesu" venytti upeasti kätensä eteen. Pallo jäi pomppimaan vaarallisesti maalin eteen ja Kiviaho joutui venymään tuplatorjunnassa parhaimpaansa pitääkseen oman maalin puhtaana.

Hetken päästä Emilia Kupsanen laukoi voimalla vasemmalta laidalta kohti etuyläkulmaa. Kiviaho joutui jälleen esittelemään koppaustaitojaan. PK-35:n paikkojen välissä myös Eerika Hämäläinen miltei vei Hopsin kahden maalin johtoon, mutta ylärima pelasti vierasjoukkueen upealta kaukolaukaukselta.

HPS:n neljän ottelun nollapeliputki tuli päätökseen viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. PK-35:n keskitys päätyi kimmokkeen kautta boksin reunalle Elisa Ikosen haltuun, joka pääsi käyttämään HPS-puolustuksen nukahduksen hyväkseen. Ikosen laukaus painui vastustamattomasti takakulmaan ja vieraat kampesivat itsensä tasoihin toiselle puoliajalle lähdettäessä.

Toinen puolisko jatkui siitä, mihin edellinen jäi: tempo oli hengästyttävä, kun jokaisesta irtopallosta taisteltiin kaksin käsin ja kaikin voimin. PK-35 sai luotua hiukan parempia tilanteita, mutta ei varsinaisia maalipaikkoja, kun taas HPS yritti iskeä terävästi vastaan.

Tunnin paikkeilla Helmi Halomo ja kentälle vaihdettu Liisa Merisalu juonivat vaarallisen hyökkäyksen näppärällä seinäsyötöllä. Halomo pääsi kuljettamaan vapaasti boksiin sisään ja Jade Bergius liukui rankkaria uhmaten takaapäin tilanteeseen. Rikettä ja pilkkua ei varsin ronskin näköisestä liu'usta tuomittu ja tilanne kuivui sitä myöten kasaan.

67. minuutilla Hopsi kävi jälleen vaarallisilla vesillä hyökkäyspäässä. Kämppi murtautui väkevästi oikealta laidalta läpi ja tarjoili matalaa keskitystä maalintekosektorille. Aada Nurmi pääsi yrittämään vaikeasta asennosta takavasaralla, mutta PK-35-puolustus kesti vaarallisen flipperipallon maalin edustalla putsaten pallon päätyrajasta yli.

Minuuttimäärän kasvaessa pelikellossa kenttätapahtumat kääntyivät hiljalleen vieraiden eduksi. Hopsi sortui helppoihin virheisiin rakenteluvaiheessa ja PK-35 pääsi turhan helposti vyöryttämään hyökkäyksiä kohti Kiviahon maalia. Loppuhetkistä muodostuikin pienimuotoista selviytymiskamppailua jalkojen loppuessa kesähelteessä.

"Yleisö teki hyvän fiiliksen peliin"

HPS-maalilla täyden päivätyön tehnyt Jessica Kiviaho harmitteli nollapeliputken katkeamista, vaikka pelastikin Vihreät jääkärit kerran jos toisenkin takaiskuilta.

- Ei ollut helppo peli, molempiin suuntiin mentiin. Kuuma keli toi siihen omat haasteensa. Ainahan nämä pelit ovat kuumia vääntöjä, tällä kertaa näin. Voittoa tietenkin lähdettiin hakemaan, mutta tyydytään pistejakoon, Kiviaho sanoo.

HofS Areenalla nähtiin toistaiseksi kauden ennätysyleisö ja Kiviaho kiitteleekin paikalle tulleita kannustuksesta ja derbytunnelman luomisesta.

- Yleisö teki hyvän fiiliksen peliin. Paljon oli porukkaa tullut katsomaan, arvostan, että tulivat kannustamaan meitä. Kiitos siitä kaikille kannattajille.