Otteluraportti: HPS 1-2 PK-35 Vantaa

16.8.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Pakila Roadin superviikko jatkui keskiviikkona viikon ensimmäisellä Kansallisen Liigan ottelulla, kun Myyrmäeltä saapunut sijan ylempänä oleva PK-35 Vantaa saapui Paloheinään.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat erittäin tunnustelevia, eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan kunnon maalintekotilanteita. Kumpikin joukkue pyrki pallon saadessaan etenemään suoraviivaisesti vastustajan maalia kohti.

Kotijoukkue HPS pyrki useampaan otteeseen pelaamaan Oona Jääskeläisen pitkillä syötöillä läpi, mutta pallot menivät kerta toisensa jälkeen vierasjoukkueen maalivahdin Irea Virtanen Espejon syliin. Ottelun ensimmäistä maalipaikkaa saatiin odottaa lähes 20 minuutin pelin jälkeen, kun Aada Nurmi haastoi vakuuttavati vantaalaisten boksissa ja sai laadukkaan vedon aikaan, joka kilahti kotijoukkueen kannalta epäonnekkaasti ylärimaan.

Vain muutama minuutti myöhemmin Nurmi toimi vuorostaan esityön tekijänä Jutta Angerialle, joka vuorostaan pääsi kokeilemaan laukaustaan, mutta tällä kertaa tolppa pelasti vantaalaiset. Pelin edetessä Vihreät Jääkärit ottivat pallonhallintaa selvästi itselleen ja vantaalainen vierasjoukkue oli ajoittain hätää kärsimässä HPS:n prässin takia.

Noin puolen tunnin pelaamisen vierasjoukkue sai ensimmäisen maalipaikkansa, kun Elina Mankki pääsi pitkän juoksun ja haaston jälkeen laukomaan, mutta sivuverkkoa lähemmäksi vantaalaiset eivät päässeet.

Aivan ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla HPS:n kapteeni Aino Lehtinen pääsi nokikkain Virtanen Espejon kanssa, mutta vantaalaisten maalivahti esti vastaantulollaan lähes varmalta näyttäneen maalin. Heti tämän jälkeen ottelun erotuomari Lotta Vuorio vihelsi ensimmäisen puoliajan päättyneeksi tilanteen olleen maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan ensimmäistä vaaran paikkaa saatiin odottaa 55. minuutille asti, kun vierasjoukkueen Liina Tervo pääsi murtautumaan HPS:n boksiin, jossa kotijoukkueen maalivahti Iina Rautiainen tuli hieman liian myöhässä vastaan ja joutui rikkomaan Tervoa. Vuoriolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin viheltää tilanteesta rangaistuspotku. Tätä asettui ampumaan Reetta Suomela, joka viimeisteli pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan noin viisi minuuttia johtomaalin jälkeen Nurmi pelasi Jääskeläisen puolittaiseen läpiajoon, jonka laukauksen Virtanen Espejo onnistui vielä torjumaan, mutta irtopalloa haistelemassa ollut Angeria laittoi pallon tyhjään maaliin tuoden kotijoukkueen tasoihin.

Kotijoukkueen iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt. 70 minuutin pelaamisen jälkeen Rautiaisen ensimmäinen kosketus epäonnistui ja prässiä antanut Mankki pääsi tyrkkäämään vieraat 1-2-johtoon.

Vierasjoukkueen johtomaalin myötä HPS yritti vaihtojen kautta saada luotua enemmän painetta vantaalaisten maalille, mutta maalipaikoille pääseminen tuotti painostuksesta huolimatta vaikeuksia. Lopputulokseksi kirjattiin peliajan täyttyessä 1-2.

"Ei tehty järkeviä ratkaisuja pallon kanssa"

Täydet 90 minuuttia puolustuksessa tahkonut Aura Nyholm oli pettynyt lopputulokseen pelin jälkeisessä Ruudun haastattelussa.

- Pidettiin lähes koko eka puoliaika palloa, mutta ei saatu omista paikoista sisään. Toisella puoliajalla PK puolestaan käytti paikkansa tehokkaasti, Nyholm kertoo.

Pettymyksestä huolimatta Nyholm pystyi hieman analysoimaan, mikä vaikutti pelin kulkuun.

- Toisella puoliajalla ei tehty järkeviä ratkaisuja pallon kanssa ja päästettiin PK mukaan peliin, Nyholm täydentää.