Otteluraportti: HPS 2-4 HJK

7.10.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kauden viimeisessä kotiottelussa HPS sai töölöläisiä vieraita. Ennen ottelua vietettiin Hopsin päättärijuhlaa, jossa Aada Nurmi palkittiin Östikan kannulla eli seuran parhaan pelaajan palkinnolla.

Ottelu alkoi varsin vauhdikkaasti. Jutta Angeria vei Hopsin johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Angerian laukaus boksin reunalta pomppasi yli Maija Kootan, joka ei saanut torjuttua palloa pois maalin tieltä.

HJK kuittasi takaiskun nopeasti. Milja Kiviranta pelattiin läpi Hopsin puolustuslinjasta, ja Klubin keskikenttäpelaaja pääsi kiertämään ohi Iina Rautiaisen ja neppaamaan pallon tyhjään maaliin.

Salamastartin jälkeen pelitilanne tasoittui hieman ja hallinta siirtyi HJK:lle. Pallo liikkui enimmäkseen Hopsin kenttäpuoliskolla, mutta vaarallisia maalipaikkoja vieraat eivät saaneet rakennettua. Lähimpänä kävi Lotta Kalske, joka sai sijoitettua pallon alakulmaan puolittaisesta läpiajosta, mutta lippu oli noussut hyvissä ajoin ylös paitsion merkiksi.

Pallollisena Hopsi eteni suoraviivaisesti. Pallo pyrittiin saamaan nopeasti ylös laitaraketteja Elli-Noora Kainulaista ja Henni Rinkistä hyväksi käyttäen tai tempokuljetuksilla keskustan läpi. HJK kuitenkin puolusti nopeat vastahyökkäykset jämäkästi.

Puolen tunnin kohdalla vasemman laidan raketti Kirppu Kainulainen vapautettiin vihdoin läpi. Laidalla kiitänyt Kirppu tarjoili keskelle Angerialle, joka jo toistamiseen sai tyrkättyä pallon maaliin, kun Kainulaisen syöttö oli ohittanut Kootan. HJK:n puolustaja vielä yritti epätoivoisesti siivota palloa pois maaliviivalta, mutta liippasi pelivälineen lopullisesti verkon perukoille.

HJK kampesi uudestaan tasoihin viisi minuuttia ennen taukoa. Tuuli Enkkilän syöttö kimposi epäonnekkaasti Aura Nyholmin jalasta määrmittaisesti suoraan juoksuun Kalskeelle, joka pääsi vapaasti iskemään HJK:n tasoihin 2-2.

Vielä ennen puoliaikavihellystä HJK siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Kivirannalle pedattiin hyvä vetopaikka boksin sisällä. Rautiainen venytti itsensä vielä ensimmäiseen laukaukseen, mutta torjunnan jälkeinen kakkospallo tipahti kuin taivaan lahjana suoraan Emilia Kupsaselle, jolta ei vaadittu ihmeitä maalintekoon tyhjiin. Pukukoppimaalilla HJK pääsi 2-3-johdosta tauolle.

Toinen jakso alkoi huomattavasti ensimmäistä seesteisemmin, mutta HJK:n hallinnassa jatkettiin. Pallo pyöri enimmäkseen Hopsin puoliskolla, mutta kuin toisintona avausjaksosta (maalihuvittelut lukuun ottamatta), vaarallisia maalipaikkoja se ei saanut aikaiseksi. HPS puolestaan jatkoi nopeiden täsmäiskujen kyttäämistä.

Paras paikka muuttaa lukemia taululla oli noin tunnin paikkeilla Kivirannalla, jolle Kalske petasi mairean tontin Hopsin maalin eteen. Kiviranta laukoi suoraan syötöstä, mutta viimeisenä lukkona Rautiainen venyi huipputorjuntaan.

66. minuutilla HJK kävi varsin lähellä neljättä maaliaan. Lotta Lindström vapautti vasemmalta laidalta Jenna Topran läpi. Topran sijoitus näytti jo painuvan takakulmaan, mutta pallo kimposi Hopsin onneksi takaisin kentälle tolpan sisäreunasta.

Viisi minuuttia myöhemmin Klubi ei enää erehtynyt. Iina Salmi vapautettiin oikeaa laitaa pitkin läpi hyvällä pystysyötöllä. Salmi pääsi nokikkain Rautiaisen kanssa, ja hän sijoitti HJK:n 2-4-johtoon.

Neljäs maali myös viimeistään tappoi pelin, ja viimeiset parikymmentä minuuttia olivat pitkälti lopun odottelua. Peli päättyi lopulta 2-4-lukemiin.

"Päästiin hyvin iskemään vastaan"

HPS:n Neela Antikainen oli pelin jälkeen Ruudun haastattelussa pettynyt lopputulokseen, mutta näki positiivisia asioita oman joukkueensa tekemisessä.

- Ensimmäinen puoliaika oli tiukka, jossa molemmat joukkueet saivat onnistumisia. Päästiin hyvin iskemään vastaan, mutta omassa alakerrassa oli tekeminen ajoittain sekavaa, Antikainen kertoo.

Antikainen antaa myös kunniaa vastustajalle.

- Saimme suurimman osan pelistä pidettyä oman pakan kasassa, vaikka HJK pitikin enemmän palloa ja prässässi ajoittain todella kovaa. Yksi peli kautta jäljellä, jonka haluamme tietenkin voittaa. Nyt katseet sitä kohti, Antikainen täydentää.