Otteluraportti: HPS 3-0 TPS

1.7.2023

Sateinen iltapäivä Pakila Roadilla sai väistyä, kun HPS ja TPS kohtasivat viimeisessä ottelussa ennen kesätaukoa. Ottelussa oli erittäin arvokkaat pisteet jaossa.

Ottelua oli pelattu noin viisi minuuttia, kun Jutta Angeria oli siirtää välittömästi kotijoukkueen 1-0-johtoon Aada Nurmen loistavasta syötöstä, mutta TPS:n maalivahti Inkeri Niemi venyi samantien paraatipelastukseen.

Ensimmäinen puoliajan alku oli todella fyysinen ja molemmat joukkueet halusivat voittaa jokaisen kaksinkamppailun. Pitkiä pallonhallintajaksoja ei juurikaan nähty, vaan molemmat joukkueet pyrkivät etenemään pallon saadessaan mahdollisimman nopeasti kohti vastustajan maalia. HPS oli ensimmäsellä puoliajalla hieman hallitsevampi osapuoli, mutta ensimmäisten minuuttien jälkeen tulleen Angerian paikan jälkeen maalipaikoilla ei juhlittu.

Ottelua oi pelattu 27 minuuttia, kun pitkän pallonhallintajakson päätteksi Aino Lehtinen vapautti Angerian jälleen maalintekoon ja tällä kertaa hän ei erehtynyt, vaan latoi pallon varmasti Niemen ohi siirtäen kotijoukkueen 1-0-johtoon. Vain hetkeä myöhemmin Angerialla oli paikka tehdä jo illan toisensa, mutta tällä kertaa Niemi venytti torjunnan riman alta.

TPS:n ensimmäinen huippupaikka tuli noin 37 minuutin pelaamisen jälkeen, kun Laura Linnala pääsi yksin haastamaan boksiin, mutta Iina Rautiainen venyi päivän ensimmäiseen huipputorjuntaansa, minkä jälkeen Helmi Vapola blokkasi irtopallon.

Vain hetki ennen ensimmäisen puoliajan loppua Oona Jääskeläinen pääsi vuorostaan nokikkain Niemen kanssa, mutta veto painui vain hieman ohi turkulaisten maalin. TPS pääsi vielä juuri ennen taukoa yrittämään tasoitusta vapaapotkusta, mutta veto kilpistyi muurin ja jatkotilanteen Rautiainen hoiti varmasti. Tilanteen päätteeksi erotuomari Ksenia Koulik päätti ensimmäisen puoliajan.

Toisen puoliajan alussa HPS oli erittäin hyvä paikka siirtyä 2-0-johtoon, kun Elli-Noora Kainulainen pääsi nokikkain Niemen kanssa, mutta jälkimmäinen venyi jälleen kerran torjuntaan. Vain hetki tästä ja kapteeni Lehtinen pääsi vuorostaan yrittämään maalintekoa, mutta veto viuhui tolppaa nuollen ohi.

Lopultakin palkinto tuli, kun 54. minuutilla Kainulainen pääsi nousemaan vasemmalta laidalta ja sijoitti pallon varmasti tolpan kautta ohi Niemen. Heti seuraavasta tilanteesta Kainulaisen esityöstä Jääskeläinen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin siirtäen HPS:n jo 3-0-johtoon.

Turkulainen vierasjoukkue ei kuitenkaan lannistunut takaiskuista, vaan lähti välittömästi hakemaan kavennusmaalia ja Rautiainen joutui pariinkiin otteeseen torjuntatöihin heti kolmannen maalin jälkeen. TPS ei kuitenkaan hetken kestäneen hässäkän jälkeen saanut enää kunnolla luotua painetta HPS:n maalille ja ottelun loppupuolella ei enää maalipaikkoja nähty.

HPS katkaisi lopultakin pitkän voitottoman jatkossa, kun päätösvihellyksen jälkeen loppulukemat olivat 3-0 Vihreille Jääkäreille.

"Olen ylpeä joukkueen otteista"

HPS:n maalilla kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Rautiainen oli syystäkin tyytyväinen lopputulokseen.

- Hyvältä tuntuu. Pitkään ollaan oltu lähellä voittoa, mutta aikaisemmin vastustajat ovat viime hetkillä olleet meitä tehokkaampia. Vähän sai hommia paiskoa ja helpolla voitto ei tullut, mutta olen ylpeä joukkueen otteista, Rautiainen sanoo.

Joukkue jäi ottelun myötä ansaitulle kesälomalle ja Rautainen kertoi viettämänsä loman kotikonnuillaan.

- Lomalla ajattelin mennä kotiin Kuopioon rentoutumaan ja palautumaan mahdollisimman tehokkaasti, Rautainen kertoo tyytyväisenä.