Otteluraportti: HPS 5-2 ONS

6.5.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Aamupalaottelu ONS:ia vastaan pelattiin pilvisessä säässä jo klo 13 alkaen. Alkamisajasta huolimatta Pakila Roadille oli saapunut hyvä määrä yleisöä paikalle nauttimaan kauden toisesta kotiottelusta. Ottelu tarjosikin viihdettä koko rahan edestä.

Kotijoukkue HPS lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta oululainen vierasjoukkue oli saapunut otteluun hyvällä ilmeellä ja ensimmäisillä minuuteilla ONS aiheutti korkealla prässillään ajoittain hieman hankaaluuksia Iina Rautiaisen maalilla. Tasoero kuitenkin alkoi näkymään pikkuhiljaa ottelun edetessä ja ottelun 8. minuutilla Elli-Noora Kainulainen pääsi nousemaan vasenta laitaa pitkin ja iski Sonja Fermin torjunnan kautta kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan aiheutti useampaan otteeseen vaarallisia tilanteita HPS:n maalilla mm. keskityispalloilla ja Veera Koskelan yhdellä erittäin hyvällä nousulla oikelta laidalta, jonka Rautiainen onnistui torjumaan.

HPS sai tämän jälkeen jälleen hieman juonen päästä kiinni ja Oona Jääskeläisellä oli parikin huipputonttia tuplata kotijoukkueen johto. Kova painostus palkittiin 27. minuutilla, kun Jutta Angerian loistavasta esityöstä Kainulainen pääsi laukomaan pilkun kohdilta suoraan syötöstä toistamiseen pallon maaliin.

Vain viisi minuuttia tämän jälkeen ONS:n päivän ensimmäinen täysosuma näki päivänvalon, kun Sara Sievistö pääsi laukomaan vasemmalla jalallaan vastustamattomasti pallon yläkulmaan ohi Rautiaisen.  Lähes välittömästi tämän jälkeen oululaiset olivat lähellä jo tasoittaa ottelun, mutta Rautainen torjui Koskelan yrityksen hienolla vastaantulollaan.

Ensimmäinen puoliajan loppu oli hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa, mutta molempien joukkueiden maalivahdit estivät lisämaalien syntymisen ja taukoa lähdettiin viettämään Vihreiden Jääkäreiden 2-1 johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta erittäin murheellisesti, kun Sievistö toi iltapäivän toisella maalillaan vierasjoukkueen tasoihin. Vain hetki tasoitusmaalin jälkeen Anna-Stina Simosella oli paikka viedä kotijoukkue uudestaan johtoon, mutta veto lähietäisyydeltä meni vain hieman ohi.

Toisen puoliajan alku oli HPS:n osalta hieman hermostunutta pelaamista ja oululainen vierasjoukkue tuli selvästi aktiivisemmalla jalalla toiselle puoliajalle. HPS sai toisen puoliajan edetessä hieman enemmän juonen päästä jälleen kiinni, mutta maalipaikat antoivat vielä odottaa itseään.

63 minuutin pelin jälkeen alkoi tapahtumaan, kun vaihdosta kentälle tullut Hanna Onufriew pääsi nousemaan oikealta laidalta ja antoi loistavan pallon boksiin, jossa Kainulainen pääsi viimeistelemään illan kolmannen täysosumansa. Vain muutama minuutti tämän jälkeen edellisessä tilanteessa syöttäjän roolissa kunnostautunut Onufriew pääsi tällä kertaa itse laittamaan pallon maalin Angerian loistavasta tarjoilusta.

Vihreät Jääkärit pelasivat maalien myötä aivan uudessa hurmiossa ja HPS pääsi iskemään pallon jo viidennen kerran Fermin selän taakse, kun tällä kertaa Henni Rinkisen syötöstä Aada Nurmi laukoi pallon vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan.

Viidennen maalin myötä ottelussa ottelussa ei enää merkittäviä tapahtumia nähty, joten tapahtumarikkaan ottelun jälkeen täydet kolme pistettä jäivät vihreäpaitaiselle kotijoukkueelle lukemin 5-2.

"Loistava peli, jossa oli vaikea hetki"

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen oli aaltoilevasta ottelusta huolimatta tyytyväinen omiensa suorituksiin.

- Todella loistava peli, jossa oli meille vaikea hetki, mutta onnistuimme kääntämään vaikean hetken uudelleen meidän hyväksi.

Savolainen antaa kiitosta myös vaihdosta kentälle tulleille pelaajille.

- Jälleen kerran HPS:n vaihtopelaajien merkitys kolmen pisteen kannalta oli järjettömän tärkeä. Laaja materiaali takaa otteluiden vaikeiden hetkien kääntämisen.

"Oli koko ajan luotto joukkueeseen ja omaan tekemiseen"

Ottelussa sankarin viittaa harteillaan kantanut Kainulainen oli tyytyväinen sekä joukkueen että omaan tekemiseen.

- Ei missään nimessä helppo peli, mutta olen iloinen, että pääsin tekemään kolme maalia ja saatiin taas pisteitä kahden vaikean pelin jälkeen. Tosi hyvä fiilis.

Myös Kainulainen antaa kiitosta vaihtopelaajien panokselle.

- Meillä oli tosi vaikea jakso ekan puoliajan lopussa ja tokan puoliajan alussa he tulivat 2-2:een, mutta oli koko ajan luotto joukkueeseen ja omaan tekemiseen. Pitää nostaa hattua supersubeille, peli kääntyi täysin ja pääsimme tekemään vielä kolme maalia.