Otteluraportti: HPS 2-2 Åland United

16.9.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Aurinkoinen syyskuun ottelu päättyi Pakila Roadilla pistejakoon.

Kotijoukkue HPS tuli otteluun rökäletappio alla Kuopion Palloseuraa vastaan, joten Vihreät Jääkärit halusivat lopettaa tuplapeliviikon kunniakkaampaan esitykseen. Ottelun alku oli kuitenkin vierasjoukkue Åland Unitedin hallintaa, mutta maalintekoyritykset kilpistyivät kuitenkin HPS:n maalivahti Iina Rautiaisen käsiin kerta toisensa jälkeen.

Pelin edetessä myös HPS sai pelin otteesta kiinni. Noin kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Aada Nurmi pääsi kokeilemaan laukaustaan boksin rajalta kulmapotkun jälkeen, mutta ylärima pelasti tällä kertaa Åland Unitedin. Seuraavassa tilanteessa auttavia osapuolia ei vierajoukkue enää saanut, kun Neela Antikainen sai pallon boksin rajalta ja iski uransa ensimmäisellä liigamaalillaan HPS:n 1-0-johtoon.

HPS sai maalista selvästi piristysruisketta ja alkoi hanakasti jahtaamaan lisämaaleja Jessica Kiviahon vartioimaan maaliin. Kotijoukkueen kannalta  ottelun seuraavan maalin teki harmittavasti vierasjoukkue. Helmi Vapola pelasi pallon Rautiaiselle, joka epäonnekseen ei saanut palloa haltuunsa, ja Aada Törrösellä oli helppo työ laittaa ottelu tasoihin.

Vieraiden paineistusta ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun HPS pääsi riiston jälkeen vastahyökkäykseen Elli-Noora Kainulaisen ja Oona Jääskeläisen voimin. Kainulaisen laukauksen Kiviaho onnistui vielä torjumaan, mutta Jääskeläinen pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin siirtäen kotijoukkueen jälleen johtoasemaan.

Lisämaaleja ei ensimmäisellä puolialla enää nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään Hopsin 2-1-johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta erittäin murheellisesti, kun Ålandin kulmapotkusta seuranneen hässäkän myötä Sarah Mary Troccoli pääsi iskemään vierasjoukkueen välittömästi tasoihin.

Tasoituksen jälkeen ottelussa alkoi hieman seesteisempi hetki ja vaarallisia maalipaikkoja ei nähty kuin vasta reilun tunnin pelaamisen jälkeen, kun Dana Leskinen pääsi kokeilemaan laukausta kauempaa. Rautiainen venyi upeaan torjuntaan aivan yläkulmasta.

Hienoja torjuntoja nähtiin myös toisessa päässä, kun Jääskeläinen pääsi pitkän tempokuljetuksen jälkeen laukomaan, mutta Kiviaho torjui pallon riman kautta vierasjoukkueen kannalta pois vaara-alueelta.

Ottelun loppupuolella vierasjoukkue Åland United haki aktiivisemmin voittomaalia ja HPS pyrki pallon saadessaan iskemään nopeasti vastaan. Lisämaaleja ottelussa ei kuitenkaan enää nähty, joten pisteet jaettiin lukemin tasalukemin 2-2.

"Piste on ihan ok tulos"

HPS:n toisen maalin iskenyt Oona Jääskeläinen kertoi pelin jälkeen Ruudun haastattelussa pisteen ja maalin lämmittävän vähän mieltä, vaikka täysin tyytyväinen hän ei ollutkaan.

- Tasainen ottelu, jossa molemmilla oli paljon maalipaikkoja. Piste on ihan ok tulos, mutta olisi ollut paikat myös voittaa tämä ottelu, Jääskeläinen kertoo.

Jääskeläinen mainitsee myös olevansa tyytyväinen onnistumiseen hetken kuivan kauden.

- Maali lämmittää tietenkin mieltä, mutta täysin tyytyväinen ei voi olla, kun paikkoja lisäosumiin olisi ollut, Jääskeläinen täydentää.