Otteluraportti: HPS - HJK | Kesätauolle tappio taskussa

18.6.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Viimeinen kotiottelu ennen sarjataukoa pelattiin HPS-kesäjuhlien yhteydessä sateisissa tunnelmissa. HPS kärsi Paloheinässä 0-2-tappion.

Ottelu alkoi vierasjoukkue HJK:n hallinnassa. Klubi antoi heti alusta asti kovaa painetta Hopsille ja ajoittain kotijoukkueen pelaajilla oli kova kiire pallon kanssa.  Ensimmäinen kunnon tilanne nähtiin vierasjoukkueen toimesta, kun oikealta laidalta tulleesta keskityksestä Oona Sevenius pääsi laukomaan vitosen viivalta, mutta HPS-puolustus sai blokattua laukauksen. HPS sai ensimmäisen puolittaisen maalipaikkansa, kun reilun vartin pelin jälkeen keskialueen vapaapotkun seurauksena pallo jäi HJK:n kannalta vaarallisesti pyörimään maalin eteen.

Ensimmäiset 20 minuuttia HJK piti selvästi enemmän palloa, mutta vaarallisilla maalipaikoilla ei vielä kumpikaan joukkue päässyt juhlimaan. Klubi sai pallon maaliin asti 24. minuutilla, kun vasemmalta tulleen sivuvapaapotkun jälkeen Essi Sainio pääsi laittamaan pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin tuomariston toimesta paitsioksi. Heti seuraavasta tilanteesta Ilona Walta pääsi nousemaan oikealta laidalta pelaten pallon keskelle, josta Ria Karjalainen laukoi ensimmäisellä kosketuksella vasempaan alakulmaan siirtäen HJK:n 0-1 johtoon.

HJK jatkoi pelin hallintaa ja HPS:n rooliksi jäi lähinnä juosta pallon perässä. Kesken Klubin hallinnan Piipa Kämppi pääsi laukomaan vasemmalta puolelta kohti oikeaa yläkulmaa, mutta veto menee vain hieman ohi. Heti perään Kämppi saa uuden paikan Aada Nurmen loistavasta  pystysyötöstä, mutta tällä kertaa veto pomppivaan palloon meni selvästi yli maalin. Hyvistä tonteista huolimatta tasoitusmaalia ensimmäisen puoliajan lopulla ei syntynyt ja taukoa lähdettiin viettämään Klubin 0-1 johdossa.

HPS tuli vakuuttavasti toiselle jaksolle, kun vastahyökkäyksen seurauksena Oona Jääskeläinen pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta veto suuntautui päin HJK:n maalivahtia Annika Laihasta. Valitettavasti heti seuraavasta tilanteesta vasemmalta laidalta tulleen hyvän nousun jälkeen Sevenius pääsi tuikkamaan tyhjään maaliin Sainion syötöstä.

Vihreät jääkärit eivät kuitenkaan laittaneet päätä pensaaseen, vaan alkoivat hanakasti jahtaamaan kavennusmaalia ja Julia Haikonen pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku ei maaliin asti päätynyt. HJK otti hieman jalkaa pois kaasulta toisen maalin jälkeen, minkä myötä pallonhallinta siirtyi hetkeksi HPS:lle, mutta vaarallisten maalipaikkojen luominen oli haasteellista. 66. minuutilla Nurmi pääsi hyvästä paikasta laukomaan kohti oikeaa alakulmaa, mutta pallo suuntautuu niukasti ohi HJK:n maaliin.

HPS ei saanut ottelun viimeisellä kolmanneksella kunnon kirivaihetta päälle ja vaaralliset maalipaikat kavennusmaaleihin jäivät uupumaan. Klubi otti pallonhallinnan takaisin itselleen ja pelasi tällä tavalla aikaa pois kellosta. Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten vierasjoukkue Helsingin Jalkapalloklubi poistuu kesätauolle täyden kolmen pisteen kanssa.

"Ei huonolle hävitty, eikä huonosti hävitty

Tappiosta huolimatta päävalmentaja Mari Savolainen oli tyytyväinen omiensa esitykseen:

- Ensimmäisellä puoliajalla HJK pystyi aiheuttamaan meille ongelmia, mutta erityisesti tokalle jaksolle tulimme hyvällä ryminällä ja HJK oli ajoittain jopa pulassa. Ei huonolle hävitty, eikä huonosti hävitty, Savolainen sanoo.

Savolainen muistutti myös loman tärkeydestä joukkueelle.

- Rankka kevät takana niin kuin monelle muullekin joukkueelle ja pelaajille tekee hyvää päästä lepäämään sekä tapaamaan perheitään. Heinäkuussa treenikentille palattuamme pyrimme hiomaan peliämme vielä entistä paremaan kuntoon. Lepo tekee aina hyvää, Savolainen muistuttaa.