Otteluraportti: HPS 1 - 1 Ilves

10.6.2023

Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu oli kerännyt hyvän määrän yleisöä, kun Helsingissä pelatun Stadi Cupin myötä katsomossa näkyi myös paljon keltaista väriä.

Kotijoukkue HPS oli ensimmäisten minuuttien aikana enemmän niskan päällä ja pyrki etenemään aktiivisesti kohti keltapaitaisen vierasjoukkueen maaliia. Ottelua oli pelattu noin viisi minuuttia, kun Henni Rinkinen pääsi puolittain läpi Aada Nurmen hyvästä esityöstä, mutta Ilves-puolustuksen onnistui blokata viimeistely-yritys.

Pelin edetessä myös petopaidat saivat enemmän juonen päästä ja kiinni ja saivatkin muutaman puolittaisen maalipaikan, mutta näillä ei Iina Rautiaista yllätetty.

Vajaan 15 minuutin pelin jälkeen Nurmella oli parikin paikkaa laukoa hyviltä tonteilta, mutta ensimmäinen veto epäonnistui ja toinen painui kimmokkeen kautta yli maalin. Vain hetkeä myöhemmin Nurmella oli jälleen paikka viedä kotijoukkue johtoon, mutta noin 20:stä metristä lähtenyt veto painui vain hieman ohi Roosa Karppisen vartioiman maalin ohi.

HPS:n hyvästä painostuksesta huolimatta, kun et itse tee, niin yleensä kaveri tekee. Vierasjoukkue Ilves siirtyi 0-1 johtoon, kun kissapetokapteeni Anna Olmala pääsi iskemään Rautiaisen torjuman irtopallon verkon perukoille.

HPS oli lähellä tasoitusta, kun Anna-Stina Simosen loistavasta esityöstä pallo pyöri jo tyhjän maalin edessä, mutta Ilveksen puolustus pääsi siivoamaan pallon ennen maalin edustalla ollutta Rinkistä.

Ottelu sai draamaattisen käänteen aivan ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun Ilveksen Kaisa Juvonen joutui repimään läpiajoon päässeen Rinkisen, minkä myötä hänet ajettiin suoralla punaisella ulos kentältä. Tästä seuranneesta vapaapotkusta Aino Lehtisen laukaus meni vain hieman yli Karppisen maalin. Lisäosumia ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään Ilveksen 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Ilves joutui olosuhteiden pakosta pelaamaan enemmän puolustusvoittoisesti ja tämä avasi paljon aihioita vihreäpaitaiselle kotijoukkueelle. Vaihdosta kentälle tullut Oona Jääskeläinen pääsi testaamaan Karppisen refleksejä, mutta Petopaitojen kassari vei tällä kertaa pidemmän korren. Toisen puoliajan kuva oli selvä: HPS piti palloa ja loi uhkaa Ilveksen maalille vierasjoukkueen puolustaessa syvältä.

Pitkään jatkunut painostus tuotti tulosta, kun Simonen pääsi Nurmen hyvän esityön päätteeksi tuomaan kotijoukkueen tasoihin. Maalin myötä kotijoukkue sai entistä enemmän virtaa ja lähti hanakasti hakemaan johtomaalia. Pallo pomppi useampaan otteeseen Karppisen maalin edustalla, mutta päätyi kerta toisensa jälkeen Karppisen hanskoihin.

HPS painoi rajusti päälle, mutta ongelmat maalinteossa näkyivät Ilvestäkin vastaan, eikä lisämaaleja Pakila Roadin iltapäivän ottelussa enää nähty. Pisteet jaettiin tämän myötä 1-1 tasatuloksella.

"Tämä peli olisi pitänyt voittaa"

HPS:n tasoitusmaalin iskenyt Simonen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, vaikka lopputulos olikin pettymys joukkueen kannalta:

- Tämä peli olisi pitänyt voittaa. Päästiin pelaamaan 60min ylivoimalla, mutta viimeiset ratkaisut jäivät piippuun. Ilves puolusti hyvin, mutta meidän olisi pitänyt olla parempia maalipaikoissa Simonen kertoo.

Toista peliä putkeen maalinteossa onnistunut Simonen oli myös tyytyväinen omiin suorituksiinsa.

- Kiva että tulee onnistumisia nyt varsinkin, kun on saanut kunnolla vastuutakin Simonen mainitsee.