Otteluraportti: HPS 5-0 Ilves | HPS tyrmäsi Ilveksen

28.5.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS pelasi kauden parhaan ottelunsa ja vierasjoukkue Ilves jäi jyrän alle HofS Areenalla.

Ottelu alkoi varsin kosteissa olosuhteissa, sillä vettä tuli taivaan täydeltä.  Heti pelin alussa syntymäpäiväsankari Oona Jääskeläinen pääsi jo puolittain karkumatkalle, mutta Ilveksen maalivahti Roosa Karppinen pääsi katkaisemaan syötön hyvällä vastaantulolla.

Pallonhallinta ottelun alussa oli varsin tasaista, mutta molemmat joukkueet pallon saadessaan pyrkivät etenemään nopeasti ylöspäin. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin 13. minuutilla, kun Jääskeläinen pelasi  Aada Nurmen kanssa seinän ja pääsi nokikkain Karppisen kanssa, mutta petopaitojen kassari veti tällä kertaa pidemmän korren.

19. minuutilla alkoi tapahtua, kun Julia Haikonen antoi vasemmalta laidalta pitkän juoksupallon Jääskeläiselle, joka hyödynsi Ilveksen puolustajan ja maalivahdin kommunikointikatkoksen ja siirsi vihreäpaitaisen kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Maalin myötä HPS otti selvästi komennon itselleen ja tästä sisuuntuneena painopiste ottelussa siirtyi enemmän keltapaitaisen vierasjoukkueen päätyyn. Painostus tuotti tulosta, kun 29. minuutilla Helmi Halomo antoi loistavan kulmapotkun ja Eerika Hämäläinen pääsi puskemaan Hopsin 2-0-johtoon.

Ilveksen vaarallisin paikka nähtiin 43. minuutilla, kun vasemmalta laidalta Sofia Määttä pääsi vetämään,  jonka Jessica Kiviaho torjui ja Haikonen siivosi pallon maalivivalta kulmapotkuksi.

Ensimmäinen puoliaika oli selvästi alkukauden parasta pelaamista ja tauolle siirryttiin ansaitusti 2-0-johdossa.

Toinen puoliaika alkoi siitä, mihin ekalla puoliajalla jäätiin ja heti ensimmäisestä Hopsin hyökkäyksestä Jääskeläinen riisti pallon ja painoi suotuisan kimmokkeen ansiosta illan toisen maalinsa ja kotijoukkueen 3-0-johtoon.

Tämän jälkeen kotijoukkue passivoitui hieman omassa pallollisessa pelissään ja Ilves pääsi puolittaisiin maalipaikkoihin, jotka eivät kuitenkaan isompaa vaaraa Kiviahon maalilla aiheuttaneet. Vihreät Jääkärit eivät liian kauaa jääneet ihmettelemään, vaan 58. minuutiilla kulmapotkun jälkitilanteesta Elisa Lemettinen siirtää kotijoukkueen jo 4-0-johtoon.

Ensimmäistä otteluaan HPS:n paidassa pelannut Liisa Merisalu pääsi haastamaan vasemmalta laidalta ja laukomaan, mutta Karppinen torjui pallon helposti. Heti perään Jääskeläinen pääsi keskittämään vasemmalta puolelta ja Piipa Kämppi siirsi kotijoukkueen jo 5-0-johtoon. Kauden ensimmäisen täysosumansa Kansallisessa liigassa tehnyt Kämppi pitkän linjan maalinsylkijänä tietää, mistä ne maalit tehdään.

Viimeiset kymmenen minuuttia ottelusta olivat enemmän tai vähemmän pelailua, eikä kumpikaan joukkue luonut kunnon maalipaikkoja. Lisäajalla ei enää lisäosumia nähty, joten ottelu päättyi Vihreiden Jääkäreiden hyväksi murskalukemin 5-0.

Päävalmentaja Mari Savolainen oli syystäkin tyytyväinen omien otteisiin.

- 5-0-voittoon ei voi olla muuta kuin tyytyväinen ja olen erittäin ylpeä joukkueen esityksestä. Viikolla harjoitellut asiat tulivat kentällä ilmi ja pelasimme tasapainoisen ja ehjän ottelun alusta loppuun, Savolainen sanoo.

Myös sarjataulukon tilanteeseen voi olla tyytyväinen.

- Kevätkaudella ainoastaan kolme tappiota, jotka ovat tulleet mitalisteille. Pelaamme peli kerrallaan ja pyrimme kehittymään jokaisen pelin jälkeen.