Otteluraportti: HPS kaatoi NJS:n karsintojen ensimmäisessä osaottelussa

17.10.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS otti tärkeän voiton Ella Andbergin sekä Mette Barckin maalien myötä.

Karsintojen ensimmäinen osaottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue NJS vastasi ottelun ensimmäisestä maalipaikasta, kun Palokärkien Helmi Lahtinen pääsi laukomaan läheltä, mutta laukaus suuntautui kuitenkin päin HPS-vahti Jessica Kiviahoa. Kamppailun ensimmäinen maali nähtiin 20. peliminuutilla, kun Ella Andberg laukoi upealla kaukolaukauksella HPS:n 0-1-johtoon.

Maalin jälkeen HPS pelin painopiste siirtyy vahvemmin kohti kotijoukkueen maalia ja HPS oli lähellä lisätä johtoaan 33. peliminuutilla, kun Aino Lehtinen laukoi noin 20 metristä hieman yli maalin takakulman. Hetkeä myöhemmin Piipa Kämppi ja Claudia Cagnina pääsivät yrittämään maalitekoa, mutta heidän yritykset jäivät vaisuiksi.

Ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla molemmissa päädyissä päästiin kokeilemaan maalintekoa. Ensin vuorossa oli HPS:n Ella Andberg, jonka laukaus kaukaa pysähtyi ylärimaan. Vain minuuttia myöhemmin NJS:n Nette-Nina Hiltunen pääsi puskemaan läheltä, mutta HPS-vahti Jessica Kiviaho venyi loistavaan torjuntaan. Näin ollen tauolle lähdettiin 0-1-lukemissa.

Ottelun toisen puoliajan alku ei tarjonnut samalla tavalla vauhtia kuin mitä nähtiin ensimmäinen puoliajan lopussa. Oikeastaan peli pyöri paljon keskialueella ja molemmat joukkueet antoivat lukuisia harhasyöttöjä, jotka tekivät pelistä sekavan oloisen. Toiselle puoliajalle kentälle tullut Mette Barck oli lähellä siirtää HPS:n 0-2-johtoon 65. peliminuutilla, mutta hänen laukaus kaukaa pysähtyi NJS-maalin ylärimaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin yläriman sijaan heilui maaliverkko, kun Barck tykitti kaukaa pallon maaliin ja näin HPS siirtyi kahden maalin johtoon. Toisen puoliajan loppu eteni melko rauhallisissa merkeissä. HPS sai luotua muutaman maalipaikan, joista ei kuitenkaan syntynyt tulosta. Tiiviisti puolustanut vierasjoukkue onnistui pitämään NJS:n pois maalipaikoilta, joten liigakarsintojen ensimmäinen osaottelu päättyi HPS:n 0-2-voittoon. Karsinnoissa on voimassa vierasmaalisääntö, joten tulos oli erinomainen HPS:n kannalta.

HPS-valmentaja Mari Savolainen oli tyytyväinen ottelun antiin.

 - Mielestäni tämä oli aika odotusten mukainen peli. Kentän koko vaikeutti pelaamista paljon, mutta loimme kuitenkin hyvin maalipaikkoja ja kokonaisuutta ajatelleen tämä oli ehjä peli meiltä ilman suurempia virheitä. Varsinkin alussa meidän otteissa näkyi pientä hermoilua, mutta siitä huolimatta pystyimme tuottamaan kentälle niitä asioita, mitä halusimmekin.

Karsintojen toinen osaottelu pelataan ensi viikon lauantaina Pakilassa. Osta matsilippusi tästä!