Otteluraportti: HPS 0-4 PK-35 Vantaa | Kauden ennätysyleisö ei päässyt juhlimaan

15.10.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Ottelun yhteydessä vietettiin HPS:n seuran kauden päätösjuhlia, ja iso yleisömäärä oli saapunut katsomaan Kansallisen Liigan kauden viimeistä kotiottelua. Vierasjoukkue PK-35 Vantaa pelasi vielä Kansallisen Liigan pronssimitalista, joten ottellussa oli isot panokset.

Ensimmäisten viiden minuutin aikana mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja kumpikin joukkue pyrki etenemään nopeasti pallon saadessaan. HPS sai seitsemmännellä minuutilla loistavan mahdollisuuden siirtyä johtoon, kun Helmi Halomo pääsi nokikkain PK-35 Vantaan maalivahdin Irea Virtanen Espejon kanssa, mutta jälkimmäinen veti pidemmän korren hienolla torjunnalla.

Viiden minuutin jälkeen vierasjoukkue rupesi ottamaan enemmän otetta pelistä ja pyrki antamaan HPS:lle painetta pelinavausvaiheessa, mikä aiheutti Vihreille Jääkäreille useasti kiireitä. HPS pystyi kuitenkin PK:n kovasta paineesta huolimatta luomaan maalipaikkoja vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista.

23. minuutilla vierasjoukkue siirtyi 0-1 johtoon, kun Wilma Forsblom pääsi viimeistelemään oikeaan alakulmaan Reetta Suomelan loistavasta syötöstä.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin vantaalaiset olivat lähellä jo illan toista täysosumaa, kun Emilia Tuomelan olleessa kaukana omalta maaliltaan Netta Koso pääsi yrittämään lähes puolesta kentästä tyhjään maaliin. Veto liukui vain hieman ohi kotijoukkueen maalin.

Ensimmäisen puoliajan teema oli hyvin selkeä: vierasjoukkue piti palloa ja loi jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja, mutta Tuomela venyi jatkuvasti isoihin torjuntoihin. Taukoa lähdettiin viettämään PK-35 Vantaan 0-1 johdossa.

Toisen puoliajan alussa HPS pääsi kulmapotkusta yrittämään tasoitusta, kun juuri vaihdosta kentälle tullut Ella Andberg oli heti lähellä tuikata pallon maaliin heti ensimmäisellä kosketuksellaan, mutta hän ei aivan osunut palloon optimaalisella tavalla.

Toisen puoliajan alku ei ollut aivan samanlaista molempiin suuntiin juoksemista kuin ensimmäinen puoliaika, eikä kumpikaan joukkue päässyt juuri luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Rikkeitä vihellettiin paljon molemmille joukkueille, mikä rikkoi ottelun tempoa hieman.

64. minuutilla HPS oli erittäin lähellä tasoitusta, kun Oona Jääskeläinen pääsi laukomaan reilusta viidestä metristä, mutta ylärima pelasti vantaalaiset tällä kertaa. Heti seuraavasta tilanteesta PK siirtyi 0-2 johtoon, kun Koso pääsi haastamaan boksissa ja matala laukaus ylläti Tuomelan.

Vain hetki myöhemmin PK-35 Vantaa teki illan kolmannen täysosumansa, kun hyvän syöttökombinaation jälkeen Ella Koivu pääsi hieman liian vapaasti pilkun kohdilta laukomaan ohi Tuomelan. Kotijoukkue sai lisää jobinpostia 77. minuutilla, kun vierasjoukkue siirtyi jo 0-4 johtoon Sanna Saarisen vapaapotkun myötä, jonka Eerika Hämäläinen epäonnisesti ohjasi omaan maaliin.

89. minuutilla Jääskeläinen sai pallon boksissa haltuun ja hänet kaadettiin sääntöjen rajamailla. Erotuomari ei kuitenkaan vienyt palloa pisteelle. Heti perään Jääskeläinen pääsi jälleen laukomaan läheltä, mutta Virtanen Espejo torjui vedon varmasti.

Lisäosumia ei ottelussa enää nähty, joten vantaalainen vierasjoukkue poistui täyden pistepotin kanssa HofS Areenalta 0-4 lopputuloksen myötä.

"Näin se välillä menee jalkapallossa"

Viimeistä kertaa kotiyleisön edessä esiintynyt Andberg oli haikeissa tunnelmissa.

- Olisi ollut tosi kiva voittaa, mutta ei ollut lähellekkään paras peli meiltä. Näin se välillä menee jalkapallossa.

Andberg muistuttaa, että HPS:llä on ollut riittävästi maalipaikkoja loppusarjassa, mutta onnistumiset ovat puuttuneet.

- Mones peli putkeen, kun olemme luoneet riittävästi maalipaikkoja maalintekoon, mutta onnistumisia ei ole valitettavasti tullut. Toivottavasti sitten ensi pelissä.

"Seuraavaa satasta kohti"

100. ottelun HPS:n paidassa pelannut hyökkääjä Hanna Onufriew muisteli matkaansa Vihreissä Jääkäreissä juhlaottelunsa jälkimainingeissa.

- Tuntuu kuin olisin ollut täällä aina, mutta samalla tuntuu, että olisin tullut tänne vasta. Nyt, kun ollaan pelattu liigaa pari kautta, tässä on vanha joutunut sellaiseen rummutukseen ihan yks kaks yllättäen uudestaan...tuntuu ihan uudelta maailmalta taas. Mutta ilo täällä on pelata. Toiset sata! Onufriew sanoo.