Otteluraportti: HPS 1-1 PK-35

27.5.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kesäjuhlapäivän päättänyt derbykamppailu päättyi pistejakoon vähämaalisten ja -tilanteisten vaiheiden jälkeen.

Ottelu käynnistyi varovaisen tunnustellen molemmin puolin. Ensimmäistä laukausta saatiin odottaa yli 10 minuuttia, ja tuokin Elli-Noora Kainulaisen jalasta korkeuksiin karannut pallo piti hakea tien toiselta puolelta Alepan pihasta.

Ensimmäisen jakson kuva hitaan alun jälkeen oli se, että HPS vyörytti hyökkäyksiä etenkin Jutta Angerian kautta oikealta laidalta, mutta hyviä vetoja ei saatu aikaiseksi. Ensimmäistä maalia kohti suuntautunutta laukausta saatiin odottaa puoli tuntia, kunnes Angeria veti päin vieraiden maalivahtia Tanja Kotoaroa pienestä kulmasta.

Puolen tunnin jälkeen peli heräsi kunnolla eloon kiihkeän viisiminuuttisen ajaksi. Ensin Angeria vei Hopsin 1-0-johtoon nostamalla pienestä kulmasta pallon yli Kotoaron. Maali oli Angerian liigauran ensimmäinen.

PK-35 kuittasi kuitenkin takaiskun nopeasti. Pitkä pallo puolesta kentästä tavoitti laidalle unohtuneen Steffi Hassisen, joka kuljetti sisään ja viimeisteli alakulmaan tasoituksen. Tasatilanteessa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso sai huomattavasti terävämmän lähdön, kun Aada Nurmi pääsi laukomaan paristakympistä vain muutama sekunti aloituspotkun jälkeen. Veto ei maaliin asti kantanut, mutta tilanne löi alkutahdit puoliajalle samantien, ja tempo oli selvästi edellistä jaksoa tiiviimpi.

Jakson alun jälkeen peli jämähti jälleen eikä tilanteita ollut kummassakaan päässä. HPS hallitsi kenttätapahtumia ja Iina Rautiainen sai olla maalillaan rauhassa, mutta hyviä maalipaikkoja ei saatu rakennettua.

Sama kaava jatkui loppuun asti ja toinen puoliaika ja samalla ottelu päättyi melko tapahtumaköyhän viimeisen puolituntisen jälkeen puoliajan tavoin tasan 1-1.

"Jouduttiin vääntää"

Peli pyöri selvästi enemmän PK-35:n kenttäpuoliskolla ja HPS vei pallonhallintaprosentit nimiinsä, mutta se ei tulostaululle siirry. Tasapeliin jääminen oli silmin nähden pettymys.

- Meillä oli paikkoja enemmänkin, joista olisi voinut tehdä, mutta PK-35 antoi kyllä kovan vastuksen ja jouduttiin vääntää ihan viimeiseen asti. Kyllä meidän pitäisi alkaa voittaa (pelejä), mutta pisteeseenkin ihan tyytyväinen, se on aina yksi piste enemmän, kapteenina pelissä toiminut Jutta Angeria sanoi pelin jälkeen Ruudulle.

Tulospettymykseen lohtua toi Angerian uran ensimmäinen liigamaali.

- Pääsin haastaa pakkia, menin ja ohi ja runnoin vain pallon maaliin. Ei siinä sen enempää, Angeria kuvailee maaliaan.