Otteluraportti: Hopsin liito jatkuu liigassa

9.6.2024

Kuva: Niko Nakari

Uusi Tammelan stadion tarjosi auringonvaloa kotijoukkue Ilvekselle ja vierasjoukkue HPS:lle.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden kohdalla tunnustelevasti ja parin viikon ottelutauko näkyi selvästi alkuhetkien aikana. Ottelun edetessä vihreäpaitainen vierasjoukkue rupesi saamaan ensimmäisenä juonen päästä kiinni, mutta varsinaisia maalipaikkoja saatiin odottaa pitkä tovi. 

HPS pääsi pallonriistojen ja vastahyökkäyksien avulla yrittämään maalintekoa, mutta kerta toisensa jälkeen viimeistelyt jäivät liian kesyiksi. Ria Karjalainen ja Henni Rinkinen aiheuttivat useasti päänvaivoja Ilveksen alakerralle, mutta Ilveksen maalivahti Nelli Hautamäki ei joutunut kuitenkaan torjuntatöihin. 

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Ilves sai hiukan enemmän luotua omalla pallollisella pelaamisellaan painetta, mutta vierasjoukkueen maalivahti Iina Rautiainen ei joutunut aisaparinsa Hautamäen tavoin juurikaan hikoilemaan. 

Hyvin tapahtumaköyhä ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan 0-0-tilanteeseen. 

Toinen puoliaika alkoi vierasjoukkueen kannalta todella vauhdikkaasti, kun vasta reilun minuutin pelaamisen jälkeen Jutta Angerian upeasta esityöstä Karjalainen laukoi oikealla jalallaan pallon voimalla ylähirren kautta takakulmaan. Vain muutama minuutti edellisestä ja tällä kertaa Sofia Jahnukainen pääsi laukomaan oikeaan yläkulmaan tuplaten vierasjoukkueen johdon. 

Ilves yritti vaihdoillaan saada takaa-ajoaan käyntiin, mutta paine pysyi vaihdoista huolimatta kotijoukkueen päädyssä, ja HPS oli lähempänä kolmatta maalia kuin Ilves kavennusta. Kotijoukkue ei pystynyt luomaan ottelun loppupuolellakaan kunnollista uhkaa, vaan HPS piti Ilveksen poissa maalipaikoilta ottelun loppuun asti.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty: ottelu päättyi vierasjoukkueen ansaittuun 0-2-voittoon. 

"Ansaittu voitto"

Päävalmentaja Antti Ruonala piti tulosta ansaittuna. Hän oli tyytyväinen siihen, miten Hopsin pelaaminen parantui pelin edetessä.

- Tosi hyvät fiilikset, se oli mielestäni ansaittu voitto. Kokonaisuudessaan ehjä peli meiltä. Ensimmäinen puoliaika oli aika tasaista, mutta mitä pidemmälle mentiin, sitä paremmin saatiin oma peli toimimaan. Toisella jaksolla tehtiin tarvittavat maalit ja pidettiin Ilves pois paikoilta, Ruonala summaa.

- Jälleen kerran näkyi se, että ottelun loppupuolella jaksettiin painaa duunia, kun vastustaja alkoi väsymään. Tosi tyytyväinen peliin, hän lisää.

Edellisestä pelistä oli ehtinyt vierähtää jo pari viikkoa, mutta hyvä fiilis on pysynyt joukkueessa yllä pienestä tauosta huolimatta.

- Ei se [tauko] oikeastaan näkynyt, ainakaan negatiivisessa mielessä. Tästä on hyvä lähteä ensi viikolla PK-35 Vantaata vastaan.