Otteluraportti: JyPK 0-1 HPS | HPS kaatoi JyPK:n kolmatta kertaa

11.9.2021

HPS  kaatoi JyPK:n kolmatta kertaa tällä kaudella.

Kotijoukkue JyPK aloitti ottelun vahvasti ja seitsemän minuutin pelin jälkeen jyväskyläläiset olivat todella lähellä siirtyä johtoon, kun Veera Lamberg pääsi laukomaan läheltä. HPS-vahti Emilia Tuomelan jalkatorjunta esti kuitenkin maalin syntymisen. Pian myös HPS:lle siunaantui ensimmäinen maalipaikka. Hanna Onufriew toimitti pallon maalin edustalle, mutta Mette Barckin yritys läheltä jäi vaisuksi. Hetkeä myöhemmin HPS-kapteeni Aino Lehtinen karkasi läpiajoon, mutta Nanna Leivonen oli hereillä JyPK:n maalilla, joten ottelu jatkui tasalukemissa.

Puolen tunnin pelin jälkeen HPS:n Helmi Halomo vapautti läpiajoon puolestaan Claudia Cagninan, jonka laukaus pysähtyi kuitenkin maalivahti Leivoseen. Puoliajan edetessä pelin painopiste siirtyi vahvemmin kohti kotijoukkueen maalia ja HPS onnistui luomaan useamman vaarallisen hyökkäyksen, mutta JyPK-vahti Leivonen esti upeilla torjunnoilla maalien syntymisen.

Pitkään näytti siltä, että tauolle lähdetään tasalukemissa, mutta HPS:n kapteeni Lehtinen oli kuitenkin eri mieltä. Ottelun 45. peliminuutilla Lehtinen laukoi rangaistusalueen rajalta pallon kotijoukkueen maaliin Dana Tolosen syötöstä ja näin ollen tauolle lähdettiin HPS:n 0-1-johdossa.

Ottelun toinen puoliaika jatkui ensimmäisen mukaisesti, sillä HPS loi jatkuvalla syötöllä painetta kotijoukkueen maalille. Maalintekoa pääsivät yrittämään Onufriew sekä Cagnina muutamaan otteeseen, mutta laukaukset pysähtyivät  vahvasti läpi ottelun torjuneeseen Leivoseen.

Pelin edetessä vihreäpaitainen kotijoukkue pääsi peliin paremmin mukaan, mutta silti toinen puoliaika eteni HPS-komennossa. Loppua kohti vieraat pääsivät muutamille hyville maalipaikoille vastahyökkäyksien myötä kuitenkaan onnistumatta viimeistelyssä.

Kamppailun lisäajalla JyPK oli todella lähellä tasoittaa ottelun, kun Emmi Lahtela pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta HPS-vahti Tuomela venyi fantastiseen reaktiotorjuntaan. Maalipaikka jäi ottelun viimeiseksi, joten pisteet matkasivat HPS:n mukaan lukemin 0-1.

Voitolla HPS nousee neljän pisteen päähän edellä olevista PK-35:stä ja Ilveksestä. Takaa-ajoon on siis kaikki aseet olemassa, sillä sarjaa pelataan vielä neljä kierrosta. JyPK:n kohtalo puolestaan sinetöityi viimeistään tänään, sillä se ei voi enää saavuttaa HPS:aa pisteissä, ja tulee näin ollen putoamaan ensi kaudeksi Ykköseen.

Päävalmentaja Toni Anttila oli syystäkin tyytyväinen esitykseen. Vaikka maalipaikkoja tuhlailtiin, HPS hallitsi alun ensiminuutteja huolimatta koko ottelua.

- Kokonaisuutena hyvä matsi meiltä. Tiukaksi meni, mutta mielestäni pystyimme kontrolloimaan peliä hyvin ja olemaan todella vaarallisia tänään. Etenkin toisen puoliajan alku oli meiltä kuitenkin todella hyvää futista, puolustuspeli toimi moitteetta ja saimme katkottua JyPK:n pelinavaamista ylemmillä kolmanneksilla ja siten luomaan hyviä tilanteenvaihtoja.

- Pelin loppu meni vähän turhan jännäksi. Hieman hermostuimme, kun emme paikoista huolimatta saaneet lisämaaleja aikaiseksi ja sitä kautta aloimme tekemään ratkaisuja kuin olisimme olleet paineen alla, vaikka mitään painetta ei ollut. Pääasia on, että saatiin kolme pistettä, olen todella tyytyväinen.

Harjun stadionin katsomossa oli myös runsaasti HPS-kannattajia paikalla. T08-09- ja T10-11-joukkueet osallistuivat viikonloppuna Jyväskylässä järjestettyyn Hippo-turnaukseen ja saapuivat myös kannattamaan omia esikuviaan liigakentälle. HPS sai niin sanotun 12. pelaajan otteluun.

- Upeaa fanitusta tänään! Veimme 10-0 peliä katsomossa, ihan kuin olisimme pelanneet kotona. Oli niin upea fiilis kentällä ja se näkyi myös pelaajista, että he halusivat tänään voittaa meidän faneillemme.

HPS:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina kotiottelulla PK-35:ta vastaan. Ottelu alkaa klo 13.00 Pakilan HofS Areenalla.