Otteluraportti: KuPS 4-0 HPS | Hopsi jäi sarjakärjen jyrän alle Kuopiossa

7.5.2022

Kuva: Juha Leskinen

Sarjakärki KuPS heilutti tahtipuikkoa ja kaatoi dominoivan esityksen jälkeen HPS:n 4-0 Kuopiossa iskien kolmesti kulmapotkuista.

Alkuhetkillä sateisella ja tuulisella Kuopion keskuskentällä HPS pystyi sekoittamaan KuPS:n pakkaa ja jopa ajoittain hallitsemaan palloa, mutta hetki hetkeltä kotijoukkue puski HPS:aa syvemmälle omalle alueelleen. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia etenivät varsin seesteisesti ilman maalipaikkoja, mutta heti 21. minuutilla KuPS:n Lavdije Begolli pääsi kulmapotkusta puskemaan kauden 11. maalinsa ja kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Avausosuman jälkeen KuPS sementoi kontrolliaan pelistä eikä HPS päässyt oikeastaan laisinkaan hallitusti hyökkäysalueelle asti pallon kanssa. Sadatta liigamaalian metsästänyt Gentjana Rochi sai KuPS:n paineistuksen aikana kertaalleen puskettua pallon maaliin, mutta temppu tapahtui selkeästä

Jobinpostia saatiin hieman ennen 40 minuutin täyttymistä, kun Aino Lehtinen joutui jättämään polveaan pidellen kentän ennenaikaisesti. Lehtisen paikan kentältä otti Suvihelmi Oksanen.

Pari minuuttia ennen taukoa KuPS siirtyi 2-0-johtoon jälleen kulmapotkusta. Tilanne oli lähes täydellinen toisinto Begollin avausmaalista, ja sama nainen oli tälläkin kertaa asialla. Begolli pääsi jälleen turhan vapaasti juoksemaan takatolpalle lentäneeseen keskitykseen ja puski pallon voimalla maaliin.

Vielä ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä Oona Jääskeläiselle avautui paikka kaventaa tilanne. Dolma Gurung löysi hienolla läpisyötöllä Jääskeläisen juoksun linjan taakse, mutta maalivahti Vera Varis ehti juuri sen verran vastaan, ettei Jääskeläinen saanut kuin pienen kärkkäritökkäisyn aikaiseksi päin veräjänvartijan jalkoja.

Erikoistilanteet olivat todellinen akilleen kantapää HPS:lle, sillä KuPS sai päivän kolmannen maalinsa jälleen kerran kulmapotkusta 53. minuutilla. Tällä kertaa keskitys tuli maalin eteen kasaan, mutta maalintekijä säilyi samana ja Begolli sai hattutempun täyteen kolmannella puskumaalilla.

Kolmannen maalin jälkeen peli näytti kuolevan lopullisesti eikä vihreät päässeet ollenkaan hyökkäämään. Hopsi lähinnä pyristeli selvästi kovempaa vastustajaa vastaan ja yritti pitää lukemat mahdollisimman siedettävinä, mutta tasapuolista taistelua ottelusta ei enää saatu. Rochi kävi vielä kertaalleen tuikkaamassa 4-0-loppulukemat tyhjään maaliin sitä ennen kierrettyään ohi Emilia Tuomelan. Samalla Rochi onnistui rikkomaan 100 maalin haamurajan liigassa.

KuPS oli selkeä ennakkosuosikki ja pelasi kuten sellaiselta sopii odottaakin. Päävalmentaja Mari Savolainen antaa kotijoukkueelle tunnustuksen selväeroisesta voitosta.

- Ihan ok peli meiltä. KuPS pelasi kuten odotimme ja oli juuri niin hyvä kuin odotimme. Tiesimme, että he ovat erikoistilanteissa vahvoja, niissä olimme heikompia. Hyvä asia oli, että pystyimme pitkään pitämään KuPS melko kaukana meidän maalista ja paikoilta ja puolustamaan ehjästi ainakin ekan jakson ajan. Kova jengi, vaikea voittaa, Savolainen sanoo.