Otteluraportti: Kuopiossa pistejakoon

7.7.2024

Vihreät Jääkärit kohtasivat syyskierroksen toisessa ottelussa vieraskentällä hallitsevan suomenmestarin Kuopion Palloseuran. Keltamusta ei ollut vielä onnistunut Hopsia voittamaan kuluneen vuoden aikana eikä asiaan tullut muutosta tälläkään kertaa. 

Ottelun ensimmäiset minuutit menivät molempien joukkueiden osalta tarkkailuasemissa eikä varsinaisia maalipaikkoja tai aihioita nähty. Vihreäpaitainen vierasjoukkue piti hieman enemmän palloa ja keltapaitainen kotijoukkue pyrki iskemään nopeasti vastaan pallon saadessaan. 

Noin kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen aihioksi laskettava asia, kun Ria Karjalainen pääsi laukomaan kauempaa, mutta laukaus ei hikoilua aiheuttanut kotijoukkueen tolppien välissä olevalle Ellan Arpiaiselle

Viisi minuuttia myöhemmin Arpiainen joutui puolestaan hikoilemaan, kun Jutta Angeria pääsi kokeilemaan laukaustaan vasemmalta laidalta, mutta kotijoukkueen maalivahti nollasi Angerian aikeet maalinteosta.

Pelin edetessä kotijoukkue rupesi saamaan enemmän juonen päästä kiinni ja pystyi luomaan uhkaa HPS:n maalille kulmapotkuilla ja vapaapotkuilla. Nämä eivät kuitenkaan vierasjoukkueen maalivahdille Iina Rautiaiselle torjuntatöitä aiheuttaneet. 

Noin puolen tunnin pelaamisen jälkeen kotijoukkue oli erittäin lähellä maalintekoa, kun Gentjana Rochi yritti tyylikkäällä saksipotkulla maalintekoa, mutta upea yritys viuhui hieman ohi Rautiaisen maalin.

Ensimmäinen maali Kuopiossa näki päivänvalon 32. peliminuutilla, kun Karjalainen sai pallon noin 25m etäisyydeltä ja päätti kokeilla laukaustaan. Pallo painui vastustamattomasti vasempaan alakulmaan siirtäen vierasjoukkueen ottelussa johtoon.

Maalin jälkeen HPS sai painostusjakson päälle ja sai luotua painetta KuPS:n maalille, mutta lisäosumia vierasjoukkue ei onnistunut ensimmäisellä jaksolla enää tekemään.

Kotijoukkue ei onnistunut myöskään maalinteossa ensimmäisellä jaksolla, joten taukoa lähdettiin viettämään vierasjoukkueen yhden maalin johtoasemassa. 

Heti toisen puoliajan alussa HPS:lle siunantui hyvä paikka tuplata johtonsa, kun Arpiaisen harhasyötön myötä Karjalainen petasi paikan Angerialle, mutta veto meni selvästi ohi maalin. Vain hetki edellisestä ja Anna-Stina Simonen pääsi vuorostaan yrittämään maalintekoa, mutta tällä kertaa Arpiaisen hieno torjunta nollasi HPS:n aikeet maalinteosta. 

Toinen puoliaika alkoi selvästi vauhdikkaamin kuin ensimmäinen ja molemmat joukkueet etenivät nopeasti vastustajan maalia kohti pallon saadessaan. 

64. peliminuutilla kotijoukkue tuli tasoihin, kun vaihdosta kentälle tullut Saga Kaikkonen pääsi laukomaan Lavdije Begollin upeasta keskityspallosta pallon maaliin. Ottelun kuva muuttui tasoituksen jälkeen todella rikkonaiseksi ja molempiin suuntiin vihellettiin todella paljon vapaapotkuja. 

Rikkeiden takia kumpikaan joukkue ei ottelussa päässyt omaa pallollista pelaamistaan rakentamaan, vaan hyökkäykset muodostuivat lähinnä pitkistä pystysyötöistä ja pallonriistoista. 

Kotijoukkueelle tarjottiin huippupaikka 82. peliminuutilla siirtyä johtoon, kun Rautiainen ei saanut vangittua helppoa pystysyöttöä ja Begollilla ammotti jo lähes tyhjä maali, mutta Vilma Oksanen heittäytyi uhrautuvaisesti vedon tielle estäen lähes varmalta näyttäneen maalin. 

Loppua kohden kotijoukkue KuPS sai näennäistä painostusta, mutta maalipaikoiksi se ei konkretisoitunut eikä lisämaaleja kumpikaan joukkue ottelussa enää tehnyt.

Pisteet jaettiin Kuopiossa päätösvihellyksen jälkeen lukemin 1-1.

"Tiukka ja hyvätasoinen matsi"

HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala piti lopputulosta oikeutettuna, vaikka voittoonkin olisi ollut saumat.

- Aloitettiin peli hyvin ja ensimmäinen puoliaika oli selvästi meidän. Prässäsimme hyvin ja luotiin enemmän maalipaikkoja, joista yhdestä saatiin meidän maali. KuPS sai omat paikkansa lähinnä erikoistilanteista. Tiukka ja hyvätasoinen matsi, Ruonala sanoo. 

Ruonala antoi kehut myös kotijoukkueen suuntaan.

- KuPS paransi toiselle puoliajalle ja ottelu käänytyi enemmän heille. Jouduimme enemmän puolustamaan ja hyökkäämään vastaan. Yhdestä keskitystilanteesta saivat tasoitettua, mutta varsinaisia tuhannen taalan paikkoja ei kumpikaan joukkue toisella puoliajalla luonut. Vähän sellainen fiilis jäi, että olisi voinut voittaa, mutta kuitenkin varmasti oikeutettu tulos, Ruonala täydentää.