Otteluraportti: KuPS 6-0 HPS

13.9.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Siipirikkoisena Kuopioon matkustanut HPS lähti haastamaan sarjakärki Kuopion Palloseuraa.

Mestaruussarjan avausottelua pelannut HPS sai vastaansa pientä otteluruuhkaa kärsivän KuPS:n, jonka taival Mestarien liigassa päättyi edeltävällä viikolla. Tämä ei kuitenkaan kentällä näkynyt, sillä jo alusta asti kuopiolaiset ottivat pallonhallinan itselleen.

Kauaa ei kotijoukkueen avausmaalia tarvinnut odottaa, sillä 12. minuutilla hienon syöttökombinaation päätteeksi Aino Kröger pääsi tökkäämään pallon ohi Iina Rautiaisen. Seuraavaa maali syntyi vain reilu minuutti myöhemmin, kun Lavdije Begolli pääsi vierasjoukkueen puolustuksen suotuisalla avustuksella puskemaan kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. 

Maalit seurasivat toinen toisiaan. Heti seuraavasta tilanteesta Kröger pääsi laittamaan oman irtopallonsa verkon perukoille Rautiaisen torjunnan jälkeen. Ensimmäiset 20 minuuttia saivat synkän päätöksen, kun Begolli pääsi murtautumaan vasemmalta laidalta boksiin ja siirsi tarkalla laukauksellaan kotijoukkueen jo 4-0-johtoon. 

KuPS oli alusta asti odotetun vaarallinen, mutta vajaalla kokoonpanolla lähtenyt HPS ei pystynyt aikaisempien otteluiden tapaan laittamaan edes hieman kampoihin. Begolli oli lähellä jo hattutemppua, kun ottelua oli pelattu noin 40 minuuttia. Kröger pääsi oikealta puolelta keskittämään, mutta Begollin pusku meni vain hieman ohi Rautiaisen maalin. 

Toista puoliaikaa ehdittiin pelatata noin kymmenen minuuttia, kun pallo löytyi jo viidennen kerran Hopsin maalista. Wilma Forsblom pääsi nokikkain Rautiaisen kanssa, eikä erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti takakulmaan. 

HPS pääsi KuPS:n hieman löysästä pelaamisesta illan ensimmäiseen kunnon maalipaikkaan 65. minuutilla, kun Aada Nurmi vapautettiin puolittaiseen läpiajoon. Savolaisten maalivahti Satu Pitkänen veti torjunnallaan pidemmän korren. 

Vain hetki kului Pitkäsen torjunnasta ja pallo löytyi kuudennen kerran HPS:n maalista. Oona Siren pääsi laukomaan suoraan syötöstä boksin rajalta ja pallo lirui verkon perukoille kimmokkeen kautta ohi toiselle puolelle heittäytyneen Rautiaisen. 

HPS:lle tarjottiin toistamiseen paikkaa saada edes pientä lohtua, kun Henni Rinkinen pelattiin nokikkain Pitkästä vastaan, mutta savolaisten kassari veti toistamiseen pidemmän korren upealla torjunnallaan. 

Ottelun loppu oli enemmän tai vähemmän loppuvihellyksen odottamista ja ottelu päättyi kotijoukkueen murskaavaan 6-0-voittoon. 

"Otetaan hyvät jutut mukaan seuraaviin peleihin"

HPS:n alakerrassa 90 minuuttia tahkonut Aura Nyholm oli pettynyt lopputulokseen. 

- Päästettiin lyhyessä ajassa monta maalia, mistä oli henkisesti aika vaikeaa nousta, Nyholm kertoi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Nyholm muistutti pelissä olleen ajoittaisia hyviä jaksoja, joita ei sovi unohtaa. 

- Ei auta muu kuin käydä tämä peli palaverissa läpi ja ottaa hyvät jutut mukaan seuraaviin peleihin, Nyholm täydentää.