Otteluraportti: NJS 0-3 HPS | Piste- ja nollapeliputkelle jatkoa

2.6.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS:n piste- ja nollapeliputki saivat jatkoa, kun NJS kaatui puhtaasti 0-3 Klaukkalan vetisellä nurmella.

Säänjumalat tarjosivat kylmää suihkua jo hyvissä ajoin ennen kuin ottelu ehti alkaakaan ja Klaukkalan nurmi oli kovalla koetuksella runsaan vesisateen vihmoessa. Vaikeat olosuhteet näkyivätkin pelissä, sillä etenkin ottelun alku oli varsin sekavaa molemmin puolin. Sekä NJS että HPS sortuivat helpon näköisiin virheisiin liukkaalla kentällä ja hetkittäin peli muistutti tennisottelua futiskentällä molempien paukuttaessa pitkiä palloja yksi toisensa perään.

Parinkympin paikkeilla HPS rokotti ankaralla kädellä NJS-puolustusta virheistä ja Oona Jääskeläinen avasi maalihanat 19. minuutilla Aada Nurmen alustuksesta. Nurmi kuljetti oikelta laidalta ja pääsi puolittain läpi yrittämään viimeistelyä. Jääskeläinen ehti kirmaamaan maaliviivalle tyrkkäämään karat sisään.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Hanna Onufriew tuplasi HPS-johdon. Onufriewin keskityksen näköinen viritelmä yllätti täysin NJS-maalivahti Annika Kulhan ja pallo leijaili veräjänvartijan yli maaliin.

0-3-maalia ei tarvinnut odottaa kuin viitisen minuuttia edellisestä. Eerika Hämäläinen antoi puolesta kentästä loistavan pitkän syötön linjan taakse ja Jääskeläinen pääsi läpiajosta viimeistelemään illan toisen osumansa.

Kolmen maalin takana värjötelleen NJS:n eväät näyttivät syödyiltä Hopsin tappavan tehokkaan vajaan kymmenminuuttisen jälkeen. Peli kulki maalirikkaan vaiheen jälkeen HPS:n käsikirjoituksen mukaan eikä kotijoukkue päässyt varsinaisesti uhkaamaan johtoasemaa. Tauolle siirryttiin 0-3-lukemissa.

Toisella puoliskolla ei liiemmin ihmeitä nähty. NJS:n pyristely takaa-ajon käynnistämiseksi jäi sangen ponnettomaksi. HPS puolestaan nosti jalkaa kaasulta, mikä kolmen maalin etulyöntiasemassa on ymmärrettävää.

Paras paikka tehdä muutoksia tulostaululle siunaantui Jääskeläiselle, joka pääsi Ella Andbergin läpisyötöstä hakemaan hattutempun täydentävää osumaa. Kulha veti kuitenkin pidemmän korren hyvällä jalkatorjunnalla ja peli päättyi samassa tilanteessa kuin avausjaksokin eli HPS:n 0-3-vierasvoittoon.

Vaikeissa olosuhteissa Klaukkalan nurmella ei todistettu mitään kauniin jalkapallon riemujuhlaa, mutta Hopsin hyvä vire sai jatkoa. Päävalmentaja Mari Savolainen toteaa ottelun jälkimainingeissa olevansa iloinen lopputuloksesta, vaikka helpoimman kautta se ei tylyistä lukemista huolimatta tullutkaan.

- Täytyy olla tyytyväinen ja ylpeä joukkueesta. Se ei ollut kaunista, mutta olimme tehokkaita. Ei ollut helppo peli, olosuhteet olivat aivan karmeat ja se näkyi pelaamisessa. Meillä on kuitenkin peruspelaamisen taso tällä hetkellä sen verran korkealla, että myös vaikeista peleistä pystymme kaivamaan 3-0-voiton. Hienoa, että hyvät tulokset saavat jatkoa, Savolainen sanoo.