Otteluraportti: ONS 0-0 HPS | Tuhlailu kostautui tasapeliksi

21.5.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS jäi maalittomaan tasapeliin Oulun Naisfutiksen vieraana.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta hieman tarkkailen, vaikka kumpikin joukkue pääsikin luomaan vaaran aihioita vastustajan boksissa.  Kolmannella minuutilla Piipa Kämppi pääsi  laukomaan maalia kohti, mutta ONS:n maalivahti Iina Rautiainen liimasi pallon varmasti. Tämän jälkeen syntyikin pienimuotoista painetta HPS:n maalille ja ONS pääsi luomaan useaan otteeseen vaaraa vihreäpaitaitaisten boksissa.  Ensiksi Jessica Kiviaho torjui näyttävästi pallon jalallaan ja siitä seuranneesta kulmapotkusta pallo pomppi vaarallisesti maalin edessä. 

Ensimmäiset 15 minuuttia pallonhallinta oli enemmän kotijoukkueella ja HPS vielä ravisteli matkustusjalkojaan.  Vihreäpaidat eivät meinanneet millään saada omaan peliään rullaamaan ja kaikki tuntui enemmän tai vähemmän vaikealta. 

Puolen tunnin kohdalla Nina Eid riisti pallon hienosti, minkä myötä Aada Nurmi pääsi kuljettamaan ja levittämään pallon Oona Jääskeläiselle, jonka veto kuitenkin suuntautui päin Rautiaista.  Tämän tilanteen myötä Hopsi alkoi hieman saamaan omaa peliä kulkemaan ja pääsi yrittämään maalintekoa muutamaan otteeseen erikoistilanteista.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka syntyi viimeisen minuutilla, kun Kämppi pääsi nokikkain Rautiaisen kanssa, mutta oululaisten maalivahti veti pidemmän korren upealla jalkatorjunnalla. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti, kun Inka Sarjanoja pääsi haastamaan laidalta ja vetämään, mutta Kiviaho sai pallon torjuttua.  Heti perään Eid pääsi puolestaan haastamaan sekä laukomaan, mutta Rautiainen torjui pallon varmsti.  

Hopsi sai pallon maaliin 51. minuutilla, kun Nurmi pääsi oikealta laukomaan upeasti pallon vasempaan yläkulmaan ja käynnisti HPS-juhlat. Tuomaristo kuitenkin näki tilanteessa Nurmen pelanneen palloa kädellä, joten maali hylättiin.

Vierasjoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi sinnikkäästi yrittäen maalintekoa, kun Eid pääsi laukomaan ja Helmi Halomo haastamaan laidalta.  

Toinen puoliaika jatkui tasaisena vääntönä eikä kumpikaan joukkue pystynyt luomaan kunnon maalipaikkoja, kunnes 82. minuutilla Kämppi pääsi laukomaan kärkkärillä boksin sisältä, mutta Rautiainen pystyi jälleen kerran nollaamaan ajatukset maalinteosta upealla refleksitorjunnalla. Vihreät jääkärit saivat palloja lähelle kotijoukkueen maalia ja hyville vetopaikoille, mutta laukaukset päätyivät enimmäkseen Rautiaisen hanskoihin. 

Hyvistä paikoista huolimatta palloa ei saatu millään kotijoukkueen maaliin ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.  

Hopsilla oli lukuisia paikkoja ratkaista peli, mutta viimeistely jäi heikoksi. Päävalmentaja Mari Savolainen sanoo tuloksen olevan pettymys.

- Ensimmäinen puoliaika oli vaikea pallollisesti, mutta toisella jaksolla se oli huomattavasti parempaa. Jos on toistakymmentä maalipaikkaa ja yksi maalikin, niin kyllä tulosta pitäisi saada. Tällä kertaa viimeistely ei onnistunut. Emme tietenkään nolla-nollaa olisi Oulusta halunneet, mutta tämä on nyt mennyt murhe. Emme jää kaivelemaan tätä, vaan keskitymme ensi viikon Ilves-peliin, Savolainen sanoo.