Otteluraportti: PK-35 Vantaa 3-2 HPS

21.5.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kansallisen Liigan kuudennen kierroksen ottelu pelattiin kesäisesssä Myyrmäessä, jossa kotijoukkue pyrki katkaisemaan kolmen ottelun voittottoman putken. Ottelu osoittautui vierasjoukkueelle erittäin hankalaksi.

Ensimmäiset minuutit olivat selvästi vihreäpaitaisen vierasjoukkueen hallintaa ja jo ottelun kolmannella peliminuutiilla Oona Jääskeläinen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta veto meni vain hieman ohi Irea Virtanen Espejon maalin.

HPS:n hyvästä alun painostuksesta huolimatta kotijoukkue PK-35 Vantaa iski ottelun avausmaalin, kun boksiin tulleen pallon seurauksena Elina Mankki pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin ohi Iina Rautiaisen aivan paitsion rajamailta

Vain muutama minuutti maalin jälkeen Jääskeläisellä oli välittömästi paikka tasoittaa ottelu, mutta pallon liimaaminen ei tuottanut hankaaluuksia Virtanen Espejolle.

20. minuutin pelaamisen jälkeen HPS oli jälleen lähellä tasoittaa ottelun, mutta Virtanen Espejo venyi tälläkin kertaa pallon tielle. Kulmapotkun seurauksena Aura Nyholm pääsi ensiksi puskemaan ja jatkopallossa Jääskeläinen laukomaan, mutta pallo ei millään löytänyt tietään maaliin. Heti seuravaasta kulmapotkusta Nyholm pääsi jälleen puskemaan, mutta Virtanen Espejo venyi jälleen kerran pallon tielle.

Ottelun ensimmäisen puoliajan kuva oli harvinaisen selvä: HPS piti palloa ja loi jatkuvasti vaarallisia maalipaikkoja, ja kotijoukkue PK-35 Vantaa pyrki pallon saadessaan iskemään nopeasti vastaan. Ajoittaiset vastahyökkäykset aiheuttivatkin ylimääräisiä sydämenlyöntejä vierasjoukkueen kannattajille, mutta Rautiainen pystyi hoitamaan vähäiset kotijoukkueen tilanteet varmasti. HPS:n tasoitusmaali roikkui pitkin ensimmäisen puoliajan ilmassa, mutta vain Virtanen Espejon huippupeli piti kotijoukkueen maalin johdon hengissä, kun taukoa lähdettiin Myyrmäessä viettämään.

Toinen puoliaika alkoi HPS:n kannalta hyvinkin suotuisasti, kun Jutta Angerian loistavasta syötöstä Elli-Noora Kainulainen toi Hopsin heti tasoihin. Maalin myötä Kainulainen nousi HPS:n sisäisen maalipörssin kärkeen kauden neljännellä maalillaan.

Toinen puoliaika ei HPS:n tasoituksen jälkeen tarjonnut ensimmäisen tavoin jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja, sillä molemmat joukkueet keskittyivät pidempiin pallonhallintajaksoihin pallon saadessaan.

Kotijoukkue esitti heräämisen merkkejä ja loi toisen puoliajan vaarallisimman maalipaikkansa, kun Reetta Suomela pääsi laukomaan, mutta Rautianen pystyi päin tulleen vedon torjumaan helposti maalin yli. Myös Mankilla oli paikka viimeistellä illan toinen täysosumansa, mutta Rautiainen venytti upealla torjunnallaan pallon tielle.

Heti seuraavasta tilanteesta Netta Koso pääsi laittamaan Rautiaisen torjunnan jatkopallosta pallon HPS:n verkkoon. Vain hetki kotijoukkueen toisen maalin jälkeen HPS sai lisää jobinpostia, kun Suomela tuikkasi maaliviivalta pallon jo kolmannen kerran ohi Rautiaisen.

Jalkapalloa kannattaa tunnetusti pelata niin kauan, kun aikaa on kellossa. Tämän osoitti Kainulainen, joka pitkän soolojuoksun päätteeksi 88. minuutilla toi illan toisella täysosumallaan Vihreät Jääkärit vielä maalin päähän. Aivan ottelun loppuhetkillä Angeria oli lähellä tuoda vierasjoukkueen vielä tasoihin, mutta veto viuhui vain hieman ohi vasemman yläkulman.

Kovasta lopun painostuksesta huolimatta tasoitusmaalia ei HPS saanut enää järkättyä, joten ottelu päättyi kotijoukkue PK-35 Vantaan 3-2 voittoon.

"Todella heikko esitys meiltä"

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen oli syystäkin pettynyt tulokseen ja omiensa esityksiin:

- Todella heikko esitys meiltä ja harmittaa tosi paljon. Silloin kun häviää olemalla heikko, niin pitää antaa kunnia vastustajalle, Savolainen sanoo.

Savolainen muistutti myös, että tätä ei tule liikaa jäädä murehtimaan.

- Meidän täytyy vain unohtaa tämä peli ja keskittyä seuraavaan. Kausi on pitkä ja pelejä on vielä paljon jäljellä.