Otteluraportti: TPS 1-1 HPS

22.4.2023

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Palloseura-derbyssä pisteet jaettiin aaltoilevan pelin päätteeksi.

Ottelu käynnistyi odotetunlaisesti: HPS piti palloa TPS:n puoliskolla eikä vierasjoukkue pyrkinyt turhiin sankaritekoihin yltiöoptimistisilla riskeillä. Hopsi pääsi jo ensiminuuteilla kolisuttamaan ylärimaa suoraan kulmapotkusta, mutta pallo kimposi putkesta takaisin kentän puolelle.

Avausjaksolla nähtiin teknis-taktisen pimputtelupallon sijasta fyysistä rouhintaa. Postimerkin kokoisella Yläkentällä tila ja aika oli vähissä kummallakin joukkueella ja maalipaikkojen luominen oli hankalaa itse kullekin.

Puolen tunnin paikkeilla HPS sai kuitenkin pari aihiota luotua. Ensin Anna-Stina Simonen pääsi hyvällä tempokuljetuksella seilaamaan puolestakentästä aina vetosektorille asti, mutta vasemman jalan laukaus jäi poimittavaksi marjaksi TPS-vahti Inkeri Niemelle. Hetkeä myöhemmin Elli-Noora Kainulainen pääsi yrittämään nostoa kohti takakulmaa, mutta Niemi sai näppinsä väliin.

Kainulaisen viritelmää seuranneesta kulmapotkusta Hopsi sai aikaiseksi hyvän hässäkän TPS-maalin suulle, mutta Niemi oli jälleen viimeisenä lukkona nollaamassa maalia kohti suuntautuneet flipperipallot.

Vielä ennen taukovihellystä HPS sai hyvän maalipaikan luotua Kainulaisen laidan kautta. "Kirppu" petasi maalin eteen viimeistelytontin Aada Nurmelle, mutta urotekoihin läpi matsin venynyt Niemi pelasti jälleen kerran Tepsin takaiskulta.

Heti toisen jakson alkuun TPS sai erittäin hyvän sauman rikkoa kuparinen. Iina Rautiainen antoi keskelle huolimattoman syötön, johon mustavalkoiset prässääjät pääsivät väliin. Tilanteesta Tepsi pääsi yrittämään maalia kohti peräti kolmesti, mutta Rautiainen paikkasi syöttövirheensä yhtä monella torjunnalla.

Kotijoukkue tuli muutenkin toiselle jaksolle selvästi kevyemmällä jalalla liikkeelle. Tepsin pirteä pelaaminen saikin palkinnon tunnin paikkeilla, kun kulmapotku löysi keskeltä Sanna Poralin, joka pääsi vaivattomasti puskemaan pallon alakulmaan.

HPS ei jäänyt laakereille lepäilemään, ja vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin vaihdosta sisään tulleelle Hanna Onufriewille siunaantui huippupaikka tasoituksen iskemiseen. Hopsi riisti pallon keskialueella ja toinen vaihtopelaaja Henni Rinkinen vapautti Onufriewin nokikkain Niemen kanssa. Onufriew kuitenkin epäonnistui yrityksessään, joka karkasi yli ja ohi maalin.

Loppuhetkillä HPS painoi vimmatusti päälle tasoitusmaalia hakiessaan. Lopulta Nurmi vastasi kutsuun ja pelasti Hopsille Turusta pisteen. Nurmi sai pallon haltuunsa boksin rajalla ja pääsi virittämään tarkan laukauksen alakulmaan 90. minuutin täyttyessä. Nurmen maali jäi ottelun viimeiseksi tilastomerkinnäksi ja lopputulokseksi kirjattiin täten 1-1.

"Vaikea peli"

Päävalmentaja Mari Savolainen kommentoi päätösivihellyksen jälkeen, että ottelusta muodostui odotetun vaikea ja rankka. Täyttä pistepottia luonnollisesti lähdettiin Turusta hakemaan, mutta viimeisten minuuttien tasoituskin toi tyydytystä vaikean ysikymppisen päätteeksi.

- Vaikea peli, kuten oli etukäteen odotettukin. Tasapelipisteeseen voi siinä mielessä olla tyytyväinen, että on vaikean matsin jälkeen jotain kotiinviemistä. Vaihdot onnistuivat hyvin, kaikki vaihtopelaajat toivat hyvin lisää jalkoja kentälle rankkaan matsiin, Savolainen sanoo.