Pakila Cup T14 & T15 täytti Areenan iloisilla pelaajilla

16.5.2023

Äitienpäivän aattona lauantaina 13.5. HPS T14-15 järjesti oman Pakila Cup -turnauksen. Paikalle oli tullut 16:sta eri seurasta 44 joukkuetta, joista viisi oli omia sekä yksi T16-joukkuekin. Kaukaisimmat vieraat matkustivat Tampereelta Ilveksen asuissa ja Lahdesta saapui FC Kuusysi. Muuten osallistuneet joukkueet olivat tuttuja pääkaupunkiseudulta ja sen lähiseuduilta.

Päivän päätteeksi upean HPS-mitalin kaulaan oli saanut jopa yli 350 pelaajaa. Maltillisten arvioiden mukaan aurinkoisen sään saattelemana alueella vieraili yli 1 000 ihmistä päivän aikana.

Pakila Cupin suunnittelu sai alkunsa jo syksyn vanhempainillassa ja siitä lähti lähes puolivuotinen valmistelurupeama. Eri vaiheet vaativat omat sysäyksensä, kuten markkinointi, ilmoittautumiset, otteluohjelma sekä kahvilan pyöritys. Kun projektia oli tehty ennakkoon hyvin, turnauspäivänä ei tullut yllätyksiä.

- Kaikki osui täysin nappiin ja parasta oli nähdä turnauksessa koko joukkueen tytöt ja vierailijat iloisina nauttimassa futiksesta. Tämä palkitsee talven pimeiden iltojen aherruksen, turnausvastaava Marco Suvanto myhäilee.

Otteluita pelattiin yhteensä 66 aamusta illansuuhun neljällä kentällä. Otteluiden pelinohjaajat tulivat HPS:n T08/09 joukkueesta, joka oli äskettäin palannut harjoitusleiriltä Espanjasta. HPS:n yhteisöllisyys näkyy hienosti tällaisissa tapahtumissa, jossa isommat tytöt ovat näyttämässä esimerkkiä pienemmille.

- Jos Hesa Cupissa on tyttöjoukkueita 2015 ja 2014 ikäluokissa 26+30 ja meillä 16+28, niin täytyy sanoa, että ihan hyvä suoritus ensikertalaiseksi! Tästä on hyvä jatkaa, turnauksen pelivastaava Jenni Vaalas toteaa.

Pakila Cup on Helsingin Palloseuran järjestämä turnaus, joita eri ikäluokkien joukkueet järjestävät. Seuraavaksi on vuorossa P12-joukkueen turnaus sunnuntaina 4. kesäkuuta.

T14-15 joukkueen suunnitelmissa siintää jo oma ensi vuoden Pakila Cup. Tervetuloa silloin uudestaan!

Päivän tunnelmia voi fiilistellä joukkueen Instagramissa: hps_t14_15

Kuvia turnauksesta: https://nvtsphotography.pixieset.com/pakilacup/
(Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan kuvia itsellesi, ole yhteydessä www.nvtsphotography.com)

Mukana olleet seurat: FC Kontu, FC Kuusysi, FC POHU, HIFK, HJK, Ilves, LePa, PK-35, Ponnistus, PPJ, PPS, Sibbo-Vargarna,  TiPS, TuPS, VJS. 

Turnausta tukemassa: Moochies-älykellopuhelin lapsille, Seikkailupuisto Korkee, Lelukatti, NVTS Photography, Vaasan, Honor, HK, Flamingo Spa, Rush, TA.fi, AMO Toys, Kotipizza Kruununhaka, Xiaomi, Sealife, Alma, Stadium, DNA.

Teksti: Marco Suvanto
Kuvat: Ninja Vesa (NVTS Photography)