"HPS on koti" - Piipa Kämpin ura jatkuu

20.10.2022

Piipa Kämppi on edustanut Hopsia jo 23 kauden ajan. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Piipa Kämppi on tehnyt jatkosopimuksen HPS:n kanssa ensi kaudesta.

HPS:n naisten edustusjoukkueessa hiljattain 200 ottelua täyteen saanut Piipa Kämppi, 31, jatkaa uraansa kaudella 2023 Hopsissa. Kämppi on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen.

Kämppi on edustanut koko futismatkansa ajan ainoastaan Hopsia, ja ensi kausi on hänelle peräti 24. vihreässä nutussa. Pitkän tien juniorijoukkueista edustusjoukkueeseen ja divareista liigaan kulkeneen Kämpin hakee vertaistaan. Hän on eniten edustusjoukkueessa otteluita kerryttänyt pelaaja ja modernin historian toiseksi paras maalintekjiä 84 maalillaan.

Tällä kaudella Kämppi on venyttänyt verkkoa kahdella maalilla 19 ottelussa Kansallisessa liigassa. Maalintekoon tottunut hyökkääjä on tutumman tonttinsa lisäksi esiintynyt laidalla.

Kämpin kausi päättyi ennenaikaisesti Mestaruussarjan ottelussa KuPS:ia vastaan kärsittyyn polvivammaan. Toipumisprosessi on käynnissä ja hän tähtää paluuseen pelikentille vielä ensi kauden aikana.

-  Tavoitteena on kuntoutua vielä pelikuntoon, toivottavasti kesäksi ja syyskierrokselle. Polvi on jo leikattu, kuntoutus kovassa käynnissä ja joukkueen tuki on prosessissa tärkeä, Kämppi kertoo.

Legenda-aseman Hopsissa sementoinut Kämppi haluaa pelien jatkuvan nimenomaan HPS:ssa eikä hänellä ole hinkua jättää seuraa, jota hän on edustanut 1990-luvulta lähtien.

- HPS on koti, eikä sieltä ole kiire pois, Kämppi toteaa.

- Tuntui luontevalta jatkaa joukkueen kanssa ainakin vielä yksi vuosi ja sitä kautta saada homma niin sanotusti pakettiin. Aloitetaan siitä, että pääsen pelikuntoon ja katsotaan mihin se sitten riittää. 

Kämppi palkittiin kauden viimeisessä kotiottelussa 200 ottelun rajapyykistä. Samalla Hanna Onufriewia muistettiin 100. ottelun kunniaksi ja Aino Lehtinen pokkasi HPS:n vuoden pelaajan palkinnon Östikan kannun. Kuva: Kalevi Hämäläinen