Otteluraportti: PK-35 2-0 HPS | HPS karsii liigapaikasta

3.10.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS kärsi 2-0-tappion PK-35:ttä vastaan. Näin ollen sarjasijoitus tulee olemaan yhdeksäs, joten HPS karsii liigapaikasta kauden päätteeksi. Karsinnassa vastaan asettuu Ykkösen toiseksi sijoittunut NJS.

Ottelu alkoi tasaisena, joskin HPS näytti pallollisesti hallitsevammalta joukkueelta. PK-35 sai heti ottelun alkuun luotua muutamia hyökkäyksiä, mutta ensimmäiset parikymmentä minuuttia pallo pyöri enimmäkseen kotijoukkueen päädyssä. Kunnollisille maalipaikoille HPS ei kuitenkaan päässyt.

Käännekohta nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen, kun PK-35 pääsi iskemään maalin HPS:n hallinasta huolimatta. PK-35 sai nopean vastahyökkäyksen HPS:n kulmapotkusta. HPS:n alin puolustaja Helmi Vapola epäonnisesti kaatui yrittäessään katkaista punamustien pitkää palloa linjan taakse. Pallo tippui kuin lahjana ylemmiltä voimilta Olivia Kåhren juoksulinjalle, joka pääsi vapaasti kuljettamaan kohti maalia. Kåhre sijoitti varmasti alakulmaan ohi vastaan tulleen Jessica Kiviahon.

Takaa-ajoasemaan päätynyt HPS ei saanut puoliajan loppuun luotua vaarallisia tilanteita PK-35:n maalille ja kotijoukkue pääsi tauolle 1-0-johdossa.

Toisen puoliajan alku oli kotijoukkueelta pirteämpää pelaamista pallollisesti ensimmäiseen jaksoon verrattuna. Puoliajan edetessä PK-35 kuitenkin hiljalleen vetäytyi lähemmäs omaa maaliaan pelin edetessä. Viimeiset vajaat puoli tuntia molemmilla joukkueilla linjojen väliset etäisyydet alkoivat revetä, eikä kumpikaan päässyt tosissaan tilanteen päälle ja kontrolloimaan tapahtumia.

Hieman ennen ysikymppisen täyttymistä PK-35:n boksissa nähtiin puhuttava tilanne, kun HPS:n Claudia Cagnina kaadettiin selästä maahan. Vierasyleisö vaati tilanteesta mylvien rangaistuspotkua, mutta pilkkutuomiota ei tuomaristolta herunut.

Hopsin nostettua pakkansa hyökkäysalueelle PK-35 sinetöi loppusilauksen pelille lisäajan kolmannella minuutilla. PK-35 sai riistettyä pallon ja etenemään oikelta laidalta, josta peliväline tarjoiltiin maalin eteen Emilia Kupsaselle. Kupsasen ensimmäinen yritys kilahti ylärimaan, mutta pallo palautui suoraan takaisin vetäjälle ja toisesta paikastaan Kupsanen ei enää erehtynyt, vaan löi loppulukemat 2-0.

Tappio Pihlajamäessä tarkoittaa sitä, että PK-35:n kaula kasvoi saavuttamattomaan neljään pisteeseen. Tulos oli luonnollisesti pettymys, mutta taistelu liigapaikasta ensi kaudelle ei ole vielä ohi.

- Niin kuin sanoin ennen matsin alkua, se joukkue, joka ansaitsee voittaa tämän pelin, voittaa tämän pelin. Niin tänään kävi, onnittelut PK:lle voitosta. Mielestäni pelattiin tänään hyvin, aloitettiin matsi hyvin ja pystyttiin kontrolloimaan. Pienet asiat ratkaisivat tänään pelin PK-35:lle, päävalmentaja Toni Anttila kommentoi.

- Jatkamme ensi viikolla viimeiseen liigapeliin ja sen jälkeen karsintoihin. Tavoitteemme on edelleen edessä ja aiomme päästä siihen. Olen aivan varma, että tämä joukkue pelaa liigassa myös ensi kaudella.

Viheltämättä jäänyt rankkaritilanne ei jäänyt vaihtopenkillä näkemättä.

- Mielestäni se oli ihan selvä rike. Meidän hyökkääjää rikottiin selkään boksissa ja siinä vietiin mahdollisuus päästä pisteille. Juttelin siitä tuomarin kanssa nopeasti pelin jälkeen, mutta hän oli eri mieltä. Mielestäni tuo olisi keskialueella ihan varmasti ollut vapari, mutta boksissa pelin lopussa tiukassa tilanteessa sitä ei uskallettu viheltää. Kyllähän se vähän jää korpeamaan, mutta sellaista se on. Ihan samalla tavalla, jos se olisi käynyt toisessa päässä kenttää, olisin silti sitä mieltä, että sen olisi pitänyt olla pilkku. Tuomari oli ihan hyvin sijoittunut ja näki varmasti tilanteen hyvin, mutta tällä kertaa ei tullut pilkkua.