Ria Karjalainen Hopsiin 2024

21.11.2023

Helsingin Palloseura on tehnyt hyökkääjä Ria Karjalaisen, 21, kanssa sopimuksen kaudesta 2024. Karjalainen saapuu Hopsiin HJK:sta.

Nummelan Palloseurassa jalkapallon pariin kasvanut Karjalainen teki lukioaikaisen HFA Märsky -stintin jälkeen ensimmäisen liigasopimuksensa HJK:n kanssa 2020, minkä jälkeen hyökkääjä on kuivatellut ruutiaan: maalinteko alkoi jo liigadebyytissä, kun hän teki uransa ensimmäisen liigamaalinsa JYPK:iä vastaan.

Heti ensimmäisellä kokonaisella liigakaudellaan 2021 hän viimeisteli komeat yhdeksän osumaa, minkä lisäksi hän maalasi vain neljässä Suomen Cup -ottelussa peräti 10 kertaa - niistä kahdeksan syntyi yhdessä ottelussa.

Maalintekotaitojaan Karjalainen esitteli myös seuraavalla kaudella, jolloin hän rikkoi kymmenen maalin rajapyykin Kansallisessa Liigassa. 10 maalillaan hän oli HJK:n toiseksi paras maalintekijä ja koko sarjan maalipörssissä sijalla kahdeksan. Kaiken kaikkiaan pelaamissaan 60 liigaottelussa Karjalainen on viimeistellyt 23 maalia.

Vahvana ja ahnaasti viimeistelevänä hyökkääjänä Karjalainen tuo uudenlaisen vaihtoehdon HPS:n liigajoukkueen hyökkäyslinjaan. Karjalainen on osoittanut osaavansa löytää maalijyvän, ja hän odottaakin onnistumisia uudessa joukkueessa.

- Olen todella innoissani siirtymisestä Hopsiin ensi kaudeksi. Viime kausi oli itseltäni aika vaikea ja koen, että maisemanvaihdos tekee minulle hyvää, ja HPS tuntui juuri oikealta valinnalta. Hopsissa on positiivinen ja kannustava ilmapiiri, mikä on minulle tärkeää. Koen, että HPS tukee omia vahvuuksiani todella hyvin, Karjalainen sanoo.

- Ensi kaudella tulemme taistelemaan jokaisesta pisteestä ja pyrin tuomaan omat vahvuuteni esiin, jotta voin auttaa joukkuetta menestymään. Odotan innolla kauden alkua!

Tervetuloa Hopsiin, Ria!