Ria Karjalainen ja Helmi Vapola U23-maajoukkueeseen

5.7.2024

Kuvat: Niko Nakari

HPS:n liigajoukkueen Ria Karjalainen ja Helmi Vapola on nimetty U23-maajoukkueen tulevaan tuplamaaotteluun Tšekkiä  vastaan Eerikkilässä. Suomi pelaa Tšekkiä vastaan kahdesti heinäkuun puolivälissä.

Karjalainen on HPS:n paras maalintekijä liigassa seitsemällä maalilla. Etenkin touko-kesäkuun taitteessa maaleja syntyi liukuhihnalta, ja hän osui neljässä ottelussa kuusi kertaa. Viimeisin maali syntyi Suomen Cupissa EPS/T18:n verkkoon.

Vapola on kauden mittaan raatanut täydet minuutit puolustuslinjassa kaikissa Hopsin otteluissa liigapelit ja Suomen Cup mukaan lukien. Varmat otteet poikivat maajoukkuekutsun jo aiemmin huhtikuussa, jolloin hän pelasi täyden ysikymppisen U23-maajoukkueen 3-0-voitossa Portugalia vastaan. 

- Tšekki kuuluu samaan kategoriaan Portugalin kanssa. Portugali oli meitä edellä tietyissä asioissa, vaikka tulos oli lopulta tyly – vastus on taatusti kova. Pääsemme pelaamaan kurinalaista, fyysistä ja suoraviivaista joukkuetta vastaan ja saamme erinomaisen mahdollisuuden haastaa itseämme, U23-maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Matikainen sanoo Palloliiton nettisivuilla.

Suomen ottelut:
Ke 10.7. klo 15.00 Suomi – Tšekki, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä)
La 13.7. klo 11.00 Suomi – Tšekki, Jari Litmanen Areena (Eerikkilä)