Seitsemän HPS-pelaajaa maajoukkueisiin

9.2.2024

Jutta Angeria (keskellä) ja Anna-Stina Simonen (vasemmalla) lähtevät maajoukkuetehtäviin helmikuun lopussa. Kuva: Sakari Launis

Peräti seitsemän HPS:n Kansallisen liigan joukkueen pelaajaa on valittu U23- ja U19-maajoukkueiden helmikuun leireille.

Suomi U23 leireilee kahden päivän ajan Eerikkilässä helmikuun lopussa. Maajoukkueleirille on Hopsista valittu Helmi Vapola, Oona Jääskeläinen, Anna-Stina Simonen, Ria Karjalainen ja Sonja Hillberg.

- Leiri on lyhyt, joten päätimme valita mukaan vain Kansallisen liigan pelaajia. Monet heistä ovat ensi kertaa U23-maajoukkueen mukana, mutta useilla on kokemusta nuorempien ikäluokkien maajoukkueista, U-23 maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Matikainen sanoo Palloliiton sivuilla.

U19-maajoukkue pelaa Eerikkilässä tuplamaaottelun Irlantia vastaan. U19-joukkueeseen Hopsista on valittu Jutta Angeria ja Sofia Jahnukainen.

Suomi U19 pelasi vuoden ensimmäiset maaottelut tammikuussa Portugalissa, jossa se kohtasi emäntämaan lisäksi Islannin. Angeria ja Jahnukainen olivat tuolloinkin mukana joukkueessa.

Tulevat Irlanti-maaottelut ovat viimeiset ennen huhtikuun EM-jatkokarsintaturnausta, jossa Pikkuhelmarit kohtaa Hollannin, Puolan sekä turnausemäntä Bosnia-Hertsegovinan. Lohkovoittaja etenee Liettuassa heinäkuussa pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

- Haluamme Irlanti-peleistä hyvät tulokset. Haluamme myös, että pystymme kehittämään peliämme entisestään, jotta pystymme parhaimpaan mahdolliseen suoritukseen karsinnoissa, U-19 maajoukkueen päävalmentaja Arttu Pitkäkangas sanoo Palloliiton sivuilla.

Suomi U19:n ottelut:
Lauantai 24.2. klo 17.00 | Suomi – Irlanti
Tiistai 27.2. klo 13.00 | Suomi – Irlanti

Kausikortit 2024 | 95 € Siirry Tiketin lippukauppaan kuvaa klikkaamalla.