Sofia Jahnukainen siirtyy HPS:ään

8.11.2023

Helsingin Palloseura on tehnyt sopimuksen Sofia Jahnukaisen, 16, kanssa kaudesta 2024. Jahnukainen siirtyy HPS:ään PK Keski-Uusimaasta.

Päättyneellä kaudella Jahnukainen oli suuressa roolissa PKKU:n noustessa ensi kaudeksi Kansalliseen liigaan karsintojen kautta. Kaksiosaisessa liigakarsinnassa Jahnukainen viimeisteli kaksi maalia, kun PKKU voitti Turun Palloseuran yhteistuloksella 4-2.

Marraskuussa 17 vuotta täyttävää Jahnukaista odottaa ensi kaudella uusi ympäristö niin sarjatason kuin joukkueen puolesta. HPS on menneinä kausina vakiinnuttanut paikkansa Kansallisessa liigassa ja kuuden parhaan joukossa, mikä osaltaan vaikutti Jahnukaisen siirtopäätökseen.

- Oli vähän semmonen fiilis, että nyt olisi sopiva aika ympäristönvaihdokselle, kun olen aina ennen pelannut samassa ympäristössä. Hopsi vaikutti todella hyvältä vaihtoehdolta erityisesti viime kauden hyvän sijoituksen ja pelitavan kannalta. Lisäksi joukkue vaikuttaa todella mukavalta ja treeniympäristö sopivalta, Jahnukainen sanoo.

Ikäluokkansa lupaavimpien pelaajien joukkoon lukeutuva Jahnukainen teki debyyttinsä aikuisten sarjassa jo kaksi vuotta sitten kaudella 2021 hänen ollessaan vasta 14-vuotias. Jahnukainen pelasi tuolloin 22 ottelua PKKU:n riveissä Ykkösessä.

Sittemmin vastuu nuorella hyökkääjällä on vain kasvanut, ja päättyneellä kaudella hän teki Ykkösessä ennen liigakarsintaa 14 maalia ollen PKKU:n paras maalintekijä. Maalitehokkuus ja vahvat otteet toivat hänelle myös kaksi Kuukauden pelaaja -valintaa kauden aikana.

Jahnukainen kuuluu myös nuorten maajoukkueiden vakiokävijöihin. Hän edusti 2022 Suomea U17-ikäluokan EM-lopputurnauksessa ja PM-turnauksessa. Tänä vuonna hän esiintyi ensi kertaa jo U19-maajoukkueessa, vaikka ikänsä puolesta voisi pelata nuoremmissa Pikkuhelmareissa.

Hyökkääjälupaus pääsee ensi vuonna kokeilemaan siipiään ensimmäistä kertaa pääsarjassa. Jahnukainen odottaa itselleen tärkeää roolia jo alusta alkaen.

- Haluan kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon saavuttamaan asettamamme tavoitteet. Toivon tuovani joukkueeseen luovuutta ja positiivisuutta.

Tervetuloa Hopsiin, Sofia!