Sonja Hillberg sopimukseen Hopsin kanssa

9.11.2023

Helsingin Palloseura on tehnyt Sonja Hillbergin, 20, kanssa sopimuksen kaudesta 2024. Hillberg saapuu Hopsiin HJK:sta.

Espoolaislähtöinen Hillberg on junioreissa edustanut FC Kasiysiä, FC Espoota, GrIFK:ta ja VJS:ää ennen kuin hän siirtyi HJK:hon kaudeksi 2019. Liigadebyytti seurasi pari vuotta myöhemmin, ja jo ensimmäisellä liigakaudellaan 2021 hän pelasi 17 ottelussa.

Maaotteluita Hillberg on kerännyt tililleen sekä U17- että U19-maajoukkueissa. Päättyneellä kaudella hän murtautui myös ensimmäistä kertaa U23-rinkiin.

Päättyneen kauden Hillberg vietti suurelta osin lainassa PKKU:ssa, jota hän oli nostamassa karsintojen kautta Kansalliseen Liigaan. Keskikenttäpelaaja nakutti mukavat viisi maalia 11 ottelussa Ykkösessä.

Ensi kaudella hän tähtää entistä isompaan rooliin liigakentillä Hopsin paidassa.

- Valitsin HPS:n, koska se tuntui juuri nyt parhaalta valinnalta oman kehitykseni ja tavoitteideni osalta. Uskon, että HPS tarjoaa minulle hyvän ympäristön kehittää niitä osa-alueita, joissa haluan olla parempi, ja pidin myös joukkueelle korkealle asetetuista tavoitteista, Hillberg sanoo.

- Odotan ensi kaudelta, että saan paljon liigavastuuta ja pystyn panoksellani auttaa joukkuetta saavuttamaan asetetut tavoitteet. Haluan ensi kaudella olla se paras versio itsestäni.

Tervetuloa Hopsiin, Sonja!