Tea Heininen siirtyy HPS:ään

28.10.2023

Helsingin Palloseura on tehnyt sopimuksen puolustaja Tea Heinisen, 20, kanssa kaudesta 2024. Heininen siirtyy HPS:ään HJK:sta.

FC Kasiysin kasvatti on junioreissa pelannut FC Espoossa ja Esbo Bollklubbenissa ennen kuin hän siirtyi lukioiässä HFA Märskyyn. HFA:sta hän siirtyi HJK:hon kaudeksi 2022.

Ensimmäisellä kaudellaan HJK:ssa Heinisen vastuu jäi pieneksi, ja hän pelasi osan kaudesta PK Keski-Uusimaan riveissä. Kuitenkin jo seuraavalla kaudella 2023 hän murtautui HJK:n pelaavaan kokoonpanoon ja esiintyi päättyneen kauden aikana 15 ottelussa. 

Heininen on kuulunut myös nuorisomaajoukkueiden vakikalustoon, ja hän on kantanut kapteeninnauhaa sekä U18- että U19-maajoukkueessa. Johtajan rooli tulee hänelle luonnostaan, ja sitä ominaisuutta hän haluaa myös tuoda Hopsiin ensi kaudella.

- Haluan tuoda joukkueeseen monipuolisuutta, johtajuutta ja positiivista asennetta. Toivottavasti pystyn myös auttamaan joukkuetta saavuttamaan asetetut kovat tavoitteet, Heininen sanoo.

HPS:ssä Heininen odottaa joukkueen jatkavan ylöspäin osoittavaa kehityskäyrää ja haastavan sarjan kärkijoukkueita.

- Ymmärrykseni mukaan joukkue on tavoitteellinen ja kilpailukykyinen. Mielikuva seurasta on todella yhtenäinen, ja haluan kuulua seuraan, joka haluaa jatkuvasti kehittyä ja mennä eteenpäin.

Tervetuloa Tepa!