Tia Painilainen siirtyy Hopsiin

9.12.2022

Kolminkertainen suomenmestari Tia Painilainen, 26, on tehnyt HPS:n kanssa sopimuksen kaudesta 2023. Painilainen saapuu PK-35 Vantaasta, jota hän edusti kahdella aikaisemmalla kaudella.

Laidalla niin hyökkäävässä kuin puolustavassa roolissa viihtyvä Painilainen on entuudestaan tuttu pelaaja Hopsissa, sillä hän pelasi joukkueessa Ykköstä kaudella 2018. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin Vihreissä jääkäreissä yhden ottelun verran jo 2017.

- Tulen tosi hyvillä fiiliksillä Hopsiin. Hopsi valikoitui nyt uudeksi seuraksi, koska tekeminen arjessa on ammattimaista ja fiilis treeneissä on hyvä.  Kyseessä ei ole kuitenkaan ihan uusi seura itselleni, sillä pelasin kesän 2018 Hopsissa, kun olin Jenkeistä yliopistosta kesälomalla Suomessa, Painilainen sanoo.

FC Kasiysin kasvatti teki debyyttinsä liigatasolla jo vuonna 2014, kun hän siirtyi PK-35 Vantaaseen ensimmäiselle stintilleen VJS:n B-tytöistä. Painilainen juhli Suomen mestaruutta kolmena kautena peräkkäin Punamustissa.

Välissä Painilainen on ehtinyt myös opiskella ja pelata Yhdysvalloissa NCAA Division 1 -yliopistosarjassa viiden kauden aikana. Rapakon takaa palattuaan hänen uudeksi seurakseen valikoitui FC Honka, jossa hän voitti heti liigahopeaa 2019. Hongassa vietettyjen kahden kauden jälkeen hän palasi PK-35 Vantaaseen, jossa hän sai Suomen Cupin hopeamitalin palkintokaappiinsa 2021.

Painilainen on pelannut pääsarjatasolla jo liki kolminumeroisen lukeman verran otteluita. Menestyksekkään liigauran ohella hän on ollut vakionaama nuorisomaajoukkueen eri ikäluokissa. Juoksuvoimainen laituri tuo  HPS:n nuorekkaaseen joukkueen rutkasti kokemusta huipputasolta.

- Tulevalla kaudella odotan kehittyväni laadukkaassa ympäristössä ja että pääsen hyödyntämään vahvuuksiani kentällä. Uskon tämän takaavan myös menestystä joukkueelle.

Tervetuloa Hopsiin Tia!

Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaajat kaudelle 2023

Maalivahdit
Emilia Tuomela
Iina Rautiainen

Puolustajat
Ella Pesonen
Helmi Vapola
Julia Haikonen
Aura Nyholm
Eerika Hämäläinen
Tia Painilainen

Keskikenttäpelaajat
Aada Nurmi
Hanna Onufriew
Elisa Lemettinen
Aino Lehtinen
Neela Antikainen
Henni Rinkinen
Annika Haanpää

Hyökkääjät
Oona Jääskeläinen
Piipa Kämppi
Helmi Halomo
Dolma Gurung