Toni Anttila miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi

15.10.2021

Toni Anttila siirtyy naisten edustusjoukkueen peräsimestä miesten edustusjoukkueeseen.

HPS:n miesten edustusjoukkueen ensi kauden päävalmentajaksi on nimetty Toni Anttila. Anttila korvaa miesten edustuksen peräsimessä Janne Viljamaan, joka jättää tehtävän neljän kauden jälkeen.

- Seuran puolesta haluan kiittää Jannea erinomaisesta työstä jo useamman vuoden aikana miesten edustusjoukkueemme kehittämiseksi sekä samalla toivottaa Tonille onnea hänen uusissa HPS-haasteissaan, toteaa seuran puheenjohtaja Jarmo Santala.

Anttila on tuttu hahmo HPS:ssa, sillä hän on toiminut naisten edustusjoukkueen päävalmentajana kaudesta 2019 lähtien. Hänen ilmoitettiin aiemmin jättävän naisten edustusjoukkue liigakauden päätyttyä, mutta työ jatkuu Vihreissä jääkäreissä Miesten luotsina.

- Tuli sellainen fiilis, että naisten edustusjoukkueen kanssa projekti tuli päätökseen, ja että nyt olisi sopiva aika hypätä seuraaviin haasteisiin, Anttila sanoo.

- Mielestäni Jannen ja Jonin aikana joukkue on ottanut selvän kehitysaskeleen eteenpäin. Joukkueella on selvä pelitapa, jota viedään eteenpäin, mikä on todella tärkeää. Sitä kautta pystymme kehittämään joukkuetta ja omia nuoria pelaajia. Minulle on tosi tärkeää, että seuran nuorilla pelaajilla on mahdollisuus päästä pelaamaan edustusjoukkueessa ja näyttämään, että he ansaitsevat paikan siellä.

Ammattimaisempi arki

Uusi naama päävalmentajan tontilla tarkoittaa väkisinkin toiminnan uudistumista. Muutokset eivät ole huomattavia ja jatkuvuus halutaan huomioida, mutta Anttilalla on näkemys siitä, mitä hän haluaa joukkueessa kehittää entisestään.

- Se, mitä haluan tuoda joukkueeseen, on toimintaympäristön kehittäminen. Sitä kautta kehitymme joukkueena ja pystymme tarjoamaan pelaajille entistä laadukkaamman ja ammattimaisemman arjen. Se on iso projekti, jonka suhteen lähdemme tekemään töitä, Anttila sanoo.

Anttilan tutkaparina miesten joukkueen valmennusryhmässä jatkaa Joni Knuutinen. Kaksikko on työskennellyt pitkään yhdessä valmennusrintamalla ja herroilla on samanlainen visio tulevaisuuden kuvioista. He tuntevat toisensa hyvin ja viettävät yhteistä aikaa myös jalkapallokenttien ulkopuolella, minkä Anttila sanoo olevan hänelle tärkeä asia.

- Mukava aloittaa valmentaminen Jonin kanssa. Olemme tunteneet toisemme jo useamman vuoden ajalta ja olemme viikoittain sparranneet toisiamme. Meillä on samanlainen ideologia jalkapallon pelaamisesta ja miesten edustusjoukkueen tulevaisuudesta. Pystymme yhdessä luomaan projektin, jota lähdemme kehittämään, Anttila sanoo.

Knuutinen on vakuuttunut, että joukkue ottaa Anttilan lämpimästi vastaan.

- Itse odotan Tonin kanssa ammattimaista ja tiivistä yhteistyötä, mikä on helppoa molempien työskennellessä seurassa. Tulemme hyvin toimeen myös kentän ulkopuolella, joten on mielenkiintoista nähdä, miten yhteistyö lähtee rullaamaan. Tonin energia ja osaaminen tulee olemaan kovaa valuuttaa myös miesten puolella.

HPS:sta Kolmosen kärkijoukkue

Viljamaa väistyy valmennusryhmästä toimittuaan joukkueen päävalmentajana edelliset neljä kautta vuodesta 2018 lähtien. Viljamaan alaisuudessa joukkue on vakiinnuttanut paikkansa Kolmosen ylemmässä keskikastissa, ja tällä kaudella HPS on tosissaan taistellut noususta Kakkoseen.

- Jannelle suuri kiitos näistä vuosista, jonka aikana joukkueen toimintakulttuuria kehitettiin isosti eteenpäin ja edarista luotiin Kolmosen kärkisijoista kamppaileva joukkue. Työskentely hänen kanssaan on aina ollut sujuvaa ja suunnitelmallista. Näinä vuosina olemme rakentaneet miesten edustukseen hyvän pohjan, josta on järkevää lähteä jatkamaan kehitystyötä Tonin kanssa, Knuutinen kiittää.