Uusi pelaajasopimus: Iina Rautiainen HPS:aan

3.11.2022

Iina Rautiainen torjui kaudella 2022 ONS:ssa. Kuva: Juha Leskinen

HPS on tehnyt ensi kaudesta sopimuksen maalivahti Iina Rautiaisen, 23, kanssa. Rautiainen siirtyy HPS:aan ONS:sta siirtoikkunan auetessa.

Rautiainen oli viime kaudella ONS:n liigajoukkueen selkeä ykkösmaalivahti ja pelasi kolmea ottelua lukuun ottamatta kaikki pelit oululaisten maalilla. Sarjanousijajoukkueelle kausi oli odotetun vaikea, mutta Rautiainen oli maalinsuulla yksi ryhmän kantavia voimia.

Kauden mittaan kovaan tulitukseen puolustamaan joutuneessa joukkueessa Rautiainen torjui väkevästi ja lukeutui koko sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon. Mainittakoon, että hän myös nollasi HPS:n Oulussa ottaen peräti 15 torjuntaa Hopsin myllytyksessä.

Tulevalla kaudella HPS:ssa Rautiainen odottaa pääsevänsä kilpailukykyiseen joukkueeseen ja sitä kautta ottamaan seuraavaa askelta urallaan.

- HPS vakuutti minut jo menneellä kaudella vahvoilla peliesityksillään ja uskon, että ensi vuodeksi saamme kasaan kilpailukykyisen joukkueen, Rautiainen sanoo.

Liigatasolla Rautiainen teki ensiesiintymisensä jo kaudella 2017 Pallokissojen riveissä. Pari vuotta myöhemmin hän kerrytti liigakokemusta kuuden ottelun verran IK Myranissa ja sittemmin KuPS:ssa ennen siirtoaan Ouluun.

Kaikkiaan häneltä löytyy pääsarjatason kokemusta 38 esiintymisen verran. KuPS:ssa hän oli myös voittamassa Suomen mestaruutta 2021. Rautiaiselle entuudestaan tuttu pelikaveri löytyy Elisa Lemettisestä, joka niin ikään oli mukana KuPS:n mestarijoukkueessa 2021.

Tulevaa kautta pääkaupungissa hän odottaa innolla. Rautiainen liittyy HPS:n vahvuuteen, kun siirtoikkuna on auennut. 

- Odotan innolla, että pääsen tutustumaan uuteen joukkueeseen ja ympäristöön. Olen kuullut paljon hyvää Hopsista ja sen arjesta, joten koin tämän olevan paras vaihtoehto kehitykseni kannalta.


Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaajat kaudelle 2023

Maalivahdit
Emilia Tuomela
Iina Rautiainen

Puolustajat
Ella Pesonen
Helmi Vapola
Julia Haikonen
Aura Nyholm
Eerika Hämäläinen

Keskikenttäpelaajat
Aada Nurmi
Hanna Onufriew
Elisa Lemettinen
Aino Lehtinen
Helmi Halomo
Neela Antikainen

Hyökkääjät
Oona Jääskeläinen
Piipa Kämppi