Kauden päätösjuhlassa palkittiin vuoden ansioituneimmat

21.10.2022

Helsingin Palloseuran kauden päätösjuhlassa 15. lokakuuta palkittiin perinteiseen tapaan ansioituneita seuran jäseniä.

Kauden päätösjuhlassa jaettiin taitokisamitalit, joukkueiden sisäiset palkinnot sekä koko seuran vuoden parhaiden pelaajien palkinnot. Kaikkiaan palkintoja jaettiin 207 kappaletta.

Seuran puolesta päättäjäisissä palkittiin kuusi henkilöä:
Östikan kannu: Aino Lehtinen
HPS Kiittää: Mikael Perovuo
Ison kentän vuoden pelaajat: Onni Maunula ja Fanni Sinivuori
Pienen kentän taitavimmat pelaajat: Noel Verno ja Lilli Salminen

Östikan kannu: Aino Lehtinen

HPS:n vuoden paras pelaaja palkitaan Östikan kannu -kiertopalkinnolla. Palkinto on nimetty seuralegendan ja HPS-kunniajäsenen Kaj Österbergin mukaan.

Österberg on itse lahjoittanut pokaalin kiertopalkinnoksi HPS:lle ja jakaa sen henkilökohtaisesti seuran vuoden pelaajalle. Palkinnon saa pysyvästi omakseen, mikäli sen voittaa kolmena vuotena peräkkäin.

Vuoden 2022 parhaana pelaajan palkittiin toisena vuotena perättäin HPS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni Aino Lehtinen.

Tämä valinta ei perusteluja kaipaa. Ainon merkitys joukkueelle on valtava. Hän on erinomainen esikuva nuorille ja vanhemmillekin pelaajille, niin pelillisesti kuin persoonanakin. Pystyy nostamaan omalla toiminnallaan myös muiden tasoa, mikä on ehkä paras ominaisuus kapteenille.

Aino Lehtinen on nyt palkittu Östikan kannulla kaksi kertaa peräkkäin.
Palkinnon luovutti HPS:n kunniajäsen Kaj Österberg.

HPS Kiittää: Mikael Perovuo

HPS lanseerasi HPS Kiittää -vapaaehtoistoimijapalkinnon vuonna 2020. Tunnustus myönnetään seuran eteen tehdystä merkittävästä vapaaehtoistyöstä.

Palkintopokaali on kopio HPS:n voittamasta Suomen Cupin mestaruuspokaalista vuodelta 1962. Mestaruusjoukkueessa pelannut Kaj Österberg on lahjoittanut pokaalin kiertopalkinnoksi seuralle.

Vuoden 2022 HPS Kiittää -palkinto myönnettiin Mikael Perovuolle.

Mikael on ollut mukana seuran toiminnassa yli 15 vuotta. Kaikki hänen kolme poikaansa ovat pelanneet Hopsissa, ja sitä reittiä pitkin myös hän itse on päätynyt seuran toimintaan mukaan.

Seuran olosuhdekehitys ei olisi ollut mahdollista ilman Mikaelia. Hän on toiminut HPS:n puolesta vastuullisena niin nykyisen HofS Areenan rakennusprojektissa kuin sitä seuranneen nappulakentän toteuttamisessa. Lisäksi hän toimii vastuullisena seuran hallitalkoissa keväisin ja syksyisin johtaen suurtalkoita ja sekä hallivastaavien työryhmää.

Näiden lisäksi hän on itseään säästämättä ja vuorokauden ajasta riippumatta huolehtinut kenttien talviolosuhteista hoitaen kenttien aurausta, harjausta ja suolausta.

Ison kentän vuoden pelaajat: Onni Maunula ja Fanni Sinivuori

Ison kentän vuoden pelaajina palkitaan onnistuneimmat nuoret pelaajat. Palkinto jaetaan täysikokoisella kentällä pelaaville junioreille tai aikuisjoukkueiden nuorille pelaajille.

Vuoden 2022 ison kentän poikapelaajana palkittiin HPS:n miesten edustusjoukkueesta Onni Maunula.

Onni on kehittynyt kauden aikana huimasti pelaajana. Hänen harjoitteluasenteensa ja halunsa kehittää itseään entistä paremmaksi nostivat hänet yhdeksi miesten edustusjoukkueen avainpelaajaksi kuluneella kaudella. Hän antaa aina kaikkensa harjoituksissa eikä ole koskaan pois joukkueen tapahtumista.

Hänen työmoraalistaan kertoo hyvin se, että alkukaudesta valmennus toivoi häneltä enemmän ohittamista laidalla vastustajan puolustuslinjaa vastaan. Hän lähti silloin heti seuraavalla viikolla kehittämään tätä pelaamisessaan ja nyt loppukaudesta olemme saaneet vain ihailla hänen kykyään ohittaa vastustaja ja luoda sitä kautta maalintekopaikkoja wingbackin roolissaan.

Vuoden 2022 ison kentän tyttöpelaajana palkittiin HPS:n B-junioreista Fanni Sinivuori.

Fanni on raketin lailla noussut ison kentän parhaiden pelaajien joukkoon. Hän on poikkeuksellisen nopea ja taitava pallon kanssa. Hän on myös erittäin arvostettu joukkueen pelaajien keskuudessa.

Pienen kentän taitavimmat pelaajat: Noel Verno ja Lilli Salminen

Pienen kentän taitavimpien pelaajien valintakriteerinä on paras tulos seuran taitokilpailuissa.

Vuoden 2022 taitavimpana poikana palkittiin Noel Verno.

Noel suoritti taitokisoissa kultamerkin huippuajalla 72,1.

Vuoden 2022 taitavimpana poikana palkittiin Lilli Salminen.

Lilli suoritti taitokisoissa kultamerkin huippuajalla 72,4.

Vuoden parhaimpina palkitut vasemmalta oikealle: Fanni Sinivuori, Noel Verno, Lilli Salminen, Onni Maunula ja Aino Lehtinen.