Puheenjohtajan tervehdys vuodelle 2021

12.1.2021

HPS:n uusi puheenjohtaja Jarmo Santala lähtee uuteen futisvuoteen hyvillä mielin urheilullisesti menestyksekkään ja taloudellisestikin kohtuullisen vuoden 2020 jälkeen.

Hyvää uutta futisvuotta kaikille seuramme jäsenille!

Viime vuosi oli seurallemme ja koko futisporukalle hyvin erikoinen ja vaikeakin monella tapaa. Keväällä ei oikein tiedetty alkaako kesän futiskausi ollenkaan ja jos alkaa, niin koska alkaa. Pandemian kanssa ei tuolloin vielä osattu elää ja toimia. Onneksi kuitenkin koko futisvuosi 2020 saatiin suht eheästi pelattua riittävin koronavarotoimin.

Menestystäkin seuramme joukkueet saavuttivat, niistä kirkkaimpana historiallinen naisten edustusjoukkueemme nousu korkeimmalle valtakunnalliselle tasolle eli Kansalliseen Liigaan pelaamaan kaudeksi 2021. Pelillisesti liigapaikka on siis ansaittuna, kunhan vielä liigalisenssivaatimukset täytetään. Tärkeää roolia esitti myös naisten kakkosjoukkueemme, joka toimii alkavalla kaudella myös ns. liigareservinä, nousemalla valtakunnalliselle tasolle (N2D). Lämpimät onnittelut vielä molemmille joukkueille ja tsemppiä tulevaan kauteen.

Myös miesten puolella kausi oli vahva loistavine pelaajaesityksineen lähes joka pelissä. Junioripuolella näimme valtavaa kehitystä hyvin monissa joukkueissa, ja tuskin maltan odottaa, mitä kausi 2021 tuo tullessaan näiden upeiden joukkueidemme mukana.

Uuteen vuoteen 2021 valmistautuminen on jälleen lähtenyt hieman kangerrellen liikkeelle – kiitos jälleen koronarajoitusten. Terveys edellä haluamme kuitenkin futistakin pelata, joten maltetaan edelleen noudattaa suosituksia; pestään käsiä, käytetään maskia, pidetään etäisyyksiä ja vältetään suurempia kokoontumisia.

Tärkeätä on kuitenkin ollut saada pitää juniorimme liikkumassa ja harrastamassa koronarajoituksista huolimatta. Futista voi onneksi pelata ulkonakin läpi vuoden, koska kenttämme on pystytty pitämään jatkuvasti hyväkuntoisena. Onneksi nyt saamme myös kuplamme uudelleen käyttöön – kiitoksia riittävien ilmavirtaustestien, se rinnastetaan enemmän ulkotilaan kuin kiinteään pallohalliin.

Areenallamme alkaa piakkoin myös vanhojen konttipukukoppien päivitys uuteen ”HPS-taloon” eli saamme vihdoin oman pienen seuratalon, jossa seuramme työntekijätkin viihtyvät ja vierasjoukkueiden kommentit ala-arvoisista sosiaalitiloista jäävät historiaan. Samalla se  tarkoittaa nykyisen ”parkkipaikan” siirtymistä Pikkusuontien puolelle. Nykyinen ”parkkipaikka” olisi siis siirtynyt joka tapauksessa hiukan myöhemmin kaavaan suunnitellun liikenneympyrän töiden alkaessa.

Uutena ympäristöaloitteena pyrimme myös vähentämään kumirouhepäästöjä kahdella tapaa vielä ennen kesää; laittamalla sadevesikaivoihin suodattimet ja lisäämällä kenkien harjausmahdollisuuksia. Tarkoituksena on siis vähentää merkittävästi kumirouheen päätymistä luonnon kiertokulkuun.

Uuteen vuoteen 2021 lähden ainakin itse erittäin hyvillä mielin urheilullisesti menestyksekkään ja loppujen lopuksi taloudellisestikin seurallamme kohtuullisen vuoden 2020 jälkeen. Meille kaikille tulee aivan varmasti mielenkiintoinen futisvuosi, ei vähiten Huuhkajien ja Helmareiden ansioista, mutta ilman muuta myös HPS:lle vuosi 2021 tulee olemaan historiallinen ainakin Kansallisen Liigan ja uuden HPS-talon vuoksi - kunhan ensin vain maltetaan tämä pandemia kunnialla selättää.

Pysykää terveinä ja hyviä treenejä kaikille – tästä tulee vielä hyvä futisvuosi meille kaikille!

Futisterveisin,

Jarmo Santala

HPS puheenjohtaja

 

P.S. Aina saa soittaa 040-8019191 tai laittaa viestiä jarmo.santala@hps.fi, jos jokin asia seurassamme askarruttaa.

Pitkäaikaisena puheenjohtajana toiminut Kurt Grönlund (vas.) ojensi viestikapulan Jarmo Santalalle seuran vuosikokouksessa marraskuussa.
Pitkäaikaisena puheenjohtajana toiminut Kurt Grönlund (vas.) ojensi viestikapulan Jarmo Santalalle seuran vuosikokouksessa marraskuussa.