Ennakko: HPS - Ilves | Alaloppusarja käyntiin Pakilassa

3.9.2021

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kansallisessa liigassa sijoille 7-10 sijoittuneet joukkueet pelaavat alaloppusarjassa keskenään kaksinkertaisen sarjan, jonka päätteeksi viimeiseksi jäänyt putoaa suoraan Ykköseen ja toiseksi viimeiseksi jäänyt karsii liigapaikasta Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa.

Alaloppusarja käynnistyy HPS:n osalta kotiottelulla Ilvestä vastaan Pakilan HofS Areenalla lauantaina 4. syyskuuta. Kamppailu karsintapaikan välttämiseksi käy tiiviinä, sillä HPS, Ilves ja PK-35 ovat loppusarjaan lähdettäessä vain kolmen pisteen sisällä toisistaan. Viimeisenä oleva JyPK on edelleen nollakerhossa 15 pistettä HPS:aa jäljessä, kun kuusi ottelua on pelaamatta, joten jyväskyläläisten osalta kausi on päättymässä suoraan putoamiseen.

Runkosarjassa Ilves oli myrkyllinen vastustaja HPS:lle, sillä tamperelaiset veivät molemmista kohtaamisista täyden pistepotin 1-0- ja 1-4-lopputuloksilla. Jälkimmäisessä ottelussa Ilves antoi shokkihoitoa heti ottelun alussa kahdella maalillaan. HPS nousi mukaan taisteluun Julia Haikosen Puskas-palkinnon arvoisella vaparikavennuksella, mutta Eerika Hämäläisen ulosajon jälkeen takaa-ajo jäi tyngäksi.

Ilveksen kesätauon jälkeinen hyvä formi tuli viimeisillä kierroksilla tylysti päätökseen. Tupsukorvat hävisivät kolme viimeistä peliään PK-35 Vantaata, HJK:ta ja KuPS:aa vastaan maalierolla 2-11. Päätöskierroksella KuPS kylvetti Ilvestä Tampereella peräti 0-4-lukemin. Loppukauden väsähtämisestä huolimatta Ilves sai kesän aikana kasattua kelvollisen pistepotin, jonka myötä se lähtee loppusarjaan piikkipaikalta maalieron turvin PK-35:een nähden.

HPS puolestaan sai viimeisellä härkäviikolla kurssiaan käännettyä. TiPS pystyi vielä kaatamaan Hopsin maalein 2-0 tiukan kamppailun päätteeksi, mutta sen jälkeen HPS paranteli pistesaldoaan 2-0-voitolla JyPK:sta ja 1-1-tasapelillä HJK-derbystä viikon sisään. Edellisten kierrosten hyviä esityksiä saatiin viiden ottelun mittaisen tappioputken jälkeen konkretisoitua pisteiksi, jotka voivat loppusarjan päätteeksi nousta arvoon arvaamattomaan.

HPS saa viimeisiin kotiotteluihin ylimääräisen boostin, sillä Vihreät jääkärit palasivat HJK:ta vastaan todelliselle kotikentälle Hofs Areenalle, jossa kauden viimeisetkin pelit pelataan. Pakila on perinteisesti ollut vaikea paikka vierailla jo Ykkösen ajoista lähtien, eikä helppoja pisteitä ole nytkään tarjolla Ilvekselle Pakila Roadilta.

Päävalmentaja Toni Anttila: "Tavoite on kaikille täysin selvä"

Runkosarjan viimeiset kolme kierrosta pelattiin tiukassa rytmissä ottelusiirtojen takia. Tällä viikolla joukkue on palautellut viime viikon rasituksesta, mutta valmistautuminen loppusarjaan on aloitettu hyvissä ajoin.

- Viime viikolla meillä oli kolme peliä, se oli tosi rankka viikko. Nyt alkuviikosta pelaajat saivat hieman vapaata ja olemme muutenkin treenanneet fyysisesti kevyemmin ennen Ilves-matsia. Taktisesti olemme kuitenkin valmistautuneet normaalisti, vaikka fyysisesti emme ole menneet niin kovaa, päävalmentaja Toni Anttila kertoo.

Kauden alla tavoitteeksi asetettiin liigapaikan säilyttäminen. Anttila kertoo joukkueessa vallitsevan vahva usko siihen, että tavoite tullaan saavuttamaan.

- Olemme joukkueen kanssa puhuneet, mikä meidän tavoite on, ja se on kaikille täysin selvä. Haluamme kolme pistettä jokaisesta pelistä ja sillä tavoin saavutamme kauden tavoitteen.

Poissaolot

Aiemmista peleistä loukkaantumisen takia sivussa ollut Tuuli Siponen on palannut harjoituksiin, muttei ole vielä lauantaina pelikuntoinen. Erika Story on muutaman viikon ajan sivussa loukkaantumisen takia. Muut pelaajat ovat käytettävissä kokoonpanoon.


HPS - Ilves, lauantaina 4.9. klo 17.00
Matsiliput myy Tiketti. Katso myös päivitetty lippuinfo.
Kansallisen liigan otteluita voit seurata myös Ruudusta.