Ennakko: HPS - PK-35 Vantaa | Sarjakakkonen vieraaksi Paloheinään

30.7.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS palaa kotikentälle Paloheinään ensi kertaa Kansallisen liigan loman jälkeen ja ensimmäisenä vieraana uudelle tekonurmelle astelee sarjakakkonen PK-35 Vantaa.

Joukkueet löivät yhteen huhtikuun lopussa Myyrmäessä, jolloin PK-35 Vantaa oli vahvempi kotikentällään numeroin 2-1. HPS aloitti tuolloin ottelun heikosti, mutta kykeni parantamaan otetta pelin edetessä ja loppuhetkillä saatiin varsin hyvä kirivaihde päälle. Aika kuitenkin loppui kesken eikä HPS onnistunut viime hetkien tasoituksessa. Sunnuntaina Paloheinässä Hopsilla onkin mahdollisuus kuitata keväinen niukka tappio.

PK-35 Vantaa on ollut kovassa vireessä ja se on voittanut neljä edellistä otteluaan. Viimeisimpänä täydet pisteet tarttuivat mukaan viime kierroksella Tampereelta Ilveksen vieraana 2-4-lukemin. Muutenkin koko kauden mittaan PK-35 Vantaa on tehnyt paluuta sarjan kärkikahinoihin ja se on tällä hetkellä hopeasijassa kiinni 13 pelatun ottelun jälkeen. Sarjakärki KuPS on vantaalaisia kahdeksan pistettä edellä kaksi ottelua enemmän pelanneena.

HPS käy kovaa kilpailua paikasta yläloppusarjassa eli mestaruussarjassa. Hopsi on viimeisenä mestaruussarjaan oikeuttavalla sijalla kuudentena kaksi pistettä takana väijyvää FC Honkaa edellä. Espoolaispoppoo on tosin pelannut kaksi ottelua enemmän, joten Hopsilla on hyvät saumat ottaa hajurakoa taulukossa.

PK-35 Vantaalla on pienimuotoisia pelaajiahuolia otteluun saavuttaessa. Vantaalaisten kokoonpanosta puuttuu varmuudella joukkueen avainpelaajiin kuuluva puolustaja Rebecca Kindstedt, joka kärsi viime kierroksella vakavan loukkaantumisen. Lisäksi kokoonpanosta puuttuu joukkueen otteluennakon mukaan Vilma Hakala, Eerika Appelqvist, Wilma Forsblom, Velma Oikarinen ja Sinna Suuriniemi. Myös päävalmentaja Jari Väisäseltä jää ottelu väliin ja hänen paikkaajanaan vetovastuun ottaa valmentaja Pasi Jaakonsaari

Edellisen pelin Åland Unitedia vastaan missannut Aada Nurmi on jälleen pelikiellon kärsittyään käytettävissä kokoonpanoon. Ahvenanmaalla loukkaantunut maalivahti Jessica Kiviaho ei kaikkien helpotukseksi satuttanut itseään pahemmin ja on ollut koko viikon treenivahvuudessa mukana, ja näin ollen myös käytettävissä PK-35 Vantaata vastaan.

"Tasaista suoritusta lähdemme hakemaan"

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen alleviivaa oman tekemisen laadun tärkeyttä. Parhaalla tasolla pelatessa HPS on näyttänyt olevansa vaikea vastustaja kenelle tahansa, mutta suorituksen on pysyttävä tasaisena läpi ottelun, jotta pistetiliä saadaan kartutettua kovakuntoista PK-35 Vantaata vastaan.

- Myyrmäessä olimme tosi huonoja alussa. Siitä meidän pitää ottaa steppi ylöspäin. Ahvenanmaalla (viime viikolla) taas ottelun alku oli meiltä todella hyvää tekemistä. Meidän pitää keskittyä siihen, että pystymme 90 minuuttia suorittamaan tasaisesti. Sitä tasaista suoritusta lähdemme hakemaan. Joka kerta on tullut pisteitä, kun pystymme siihen, Savolainen sanoo.


HPS - PK-35 Vantaa
sunnuntaina 31.7. klo 14.00
Liput ennakkoon Tiketistä.
Kansallisen liigan ottelut suorana Ruudussa.

Päävalmentaja Mari Savolainen oli HPS TV:n haastateltavana ennen PK-35 Vantaa -ottelua. Katso haastattelu HPS TV:stä kuvaa klikkaamalla.